De Geus

De Geus


“Wijkcentrum “De Geus”

Over De Geus
Thans in gebruik voor cursussen en activiteiten, vergaderingen etc. Historie;
Gebouwd als School met den Bijbel.Opdrachtgever: Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen met den Bijbel onder den zinspreuk ‘Eben Haëzer’ “. Architect: E. Hogervorst, 1906 (school en onderwijzerswoning). Opening 1 mei 1906. Hoofd der school: L.W.J. van Hasselt. van Hasselt woonde in de aan de rechterzijde van de school aangebouwde woning.
Oorspronkelijk 2 verdiepingen later uitbreiding met extra etage. Functie van school in de jaren ’70 van de vorige eeuw vervallen. Thans:Wijkcentrum
School en aangebouwde onderwijzerswoning: Gemeentelijk Monument

null Jacqueline van Oostveen

maak kennis met


Jacqueline

Jacqueline van Oostveen

Creatief met oog voor historie

Initiatieven waar ik bij betrokken ben:

  • Hilversum
 
 

 

Over mij

Ik ben 51 jaar en moeder van een meisjes tweeling van 10 jr. Ik woon sinds mijn 15e in Hilversum. Ik doe van alles en nog wat, maar in de kern ligt mijn passie bij het sociaal creatief ondernemerschap.

Betrokken bij Hilversum omdat...

Omdat ik er woon en werk en omdat ik Hilversum een beetje mooier wil achterlaten. omdat Ik geinterresseerd ben in verhalen van vroeger en deze verhalen en ideeen horen naar mijn idee een plek te hebben in het heden en de toekomst van Hilversum.

Favoriete plek (trotspot) in Hilverum

Plekken waar ik de wijdsheid kan ervaren zoals de Hoorneboegse heide, uitzicht bij Tante Jans of bijv. het marktplein. Deze wijdsheid geeft mij rust en overzicht.

Jacqueline wordt enthousiast van...

Dromen verwezenlijken en samen "doen" met anderen.