WIJ HELPEN MENSEN UIT OEKRAÏNE

Aangekomen uit oekraïne?

Informatie voor jou

Hulp aanbieden

Help mee!

Wie zijn wij?

De Gemeente Hilversum heeft de nodige stappen genomen om Oekraïense mensen te accepteren en te ondersteunen. Zij heeft Stichting Hilversummers.nl gevraagd (in samenwerking met sociale organisaties) om te helpen met het ondersteunen van alle initiatieven, vrijwilligers en energie die ontstaat in de gemeenschap. Door samen met iedereen onze informatie hier te delen ontstaat een centraal coördinatiepunt. Wel zo fijn voor iedereen die betrokken is. Doe je mee?


Sluit je aan bij een Focusgroep

Voor de hoofd onderwerpen die aandacht nodig hebben zijn focus groepen ingericht.
Lees meer

Veel van de lokale bevolking is opgestaan om een steentje bij te dragen - Expats, de Oekraïens & Russisch sprekende gemeenschap en Internationale & Nederlandse vrijwilligers. Het is erg belangrijk voor de integratie van Oekraïners om contact te maken met al deze verschillende mensen en hun plek in Nederland te vinden. Het doel is om elke te laten bestaan uit Oekraïners en Nederlanders, waarin de Expats zullen dienen als culturele en taalkundige brug naar organisaties die al actief zijn in Hilversum. Wij nemen elke hulp voor vluchtelingen uit oekraïne aan. Doe mee!Recente hulpvragen

Filter:

Handjes Spullen Expertise Ruimte Vervoer Gezelschap

Begeleiding Oekraïense kinderen met fietstocht naar school in Naarden

We zoeken vrijwilligers zaterdag 21 mei a.s. om met de kinderen die naar de school in Naarden moeten de tocht te oefenen en verkeerssituaties uit te leggen. Vervolgens zoeken wij voor de week daarna in de ochtend en in de middag vrijwilligers om voor de kinderen die begeleiding willen de tocht met hun mee te fietsen. Hoe groot de groep is, is nog niet helemaal bekend. Afhankelijk daarvan is het aantal nodige vrijwilligers nog niet helemaal duidelijk.

Hulpvraag bekijken

Schutting schilderen

Voor Oekraïners die in de heuvellaan zitten of in hotels of opvanglocaties en die willen mee-ontwerpen aan een muurschildering.

Hulpvraag bekijken

Externe Hulplijnen

Partners

* verplichte velden