null Korte beschrijving van het schoolsysteem in Nederland

Doelbeschrijving
(auteur - Alexandra Zhernakova, als je vragen hebt, schrijf dan naar sasha.zhernakova@gmail.com):

In Nederland zijn de scholen verdeeld in junior (basisschool) en secundair (middelbare school). Kinderen van 4 tot 12 jaar studeren op basisscholen. De eerste twee jaar (4-5 jaar) is de school meer een kleuterschool, kinderen boetseren, tekenen en spelen samen. De meeste scholen die lesgeven in lezen en schrijven beginnen met het derde leerjaar (6 jaar). Basisscholen zitten bijna altijd in een apart gebouw, niet op dezelfde plek als middelbare scholen. Als een kind op de leeftijd van 4-5 jaar uit een ander land komt, wordt het vaak naar een reguliere Nederlandse school gebracht. Vanaf zes jaar gaan kinderen meestal voor een paar maanden of een jaar naar een speciale talenschool, waar ze bijna altijd de taal leren, en nog wat andere vakken. Daarna gaan de kinderen naar reguliere scholen. Er zijn uitzonderingen: in overleg kan de school besluiten het kind direct naar de reguliere klas te brengen.

Volgens Google zijn er 44 basisscholen in Hilversum (https://scholenopdekaart.nl/zoeken/basisscholen?zoektermen=Hilversum&weergave=Kaart). De meeste zijn openbaar, maar er zijn ook katholieke, protestantse, Montessori, Jena Plan en anderen.

Middelbare scholen zijn onderverdeeld in verschillende niveaus, afhankelijk van het advies van de lagere school en de resultaten van de tests die het kind op 11-jarige leeftijd aflegt. wereldwijd, in Nederland zijn er drie onderwijsniveaus op de middelbare school: 1. Gymnasium / athenaeum (VWO), waar ze 6 jaar studeren (12-18 jaar), waarna je naar de universiteit kunt gaan. 2. HAVO, waarin ze 5 jaar studeren (12-17 jaar), waarna ze naar technische scholen en instituten kunnen. 3. VMBO, waar leerlingen 4 jaar (leeftijd 12-16 jaar) studeren, is een meer basisopleiding, waarna je naar scholen voor beroepsonderwijs kunt gaan.

Bijna alle lagere en middelbare scholen in Nederland zijn gratis, met uitzondering van een kleine vergoeding voor excursies en bijkomende kosten. Verschillende middelbare scholen in Hilversum hebben een toeslag voor aanvullende vakken. Over het algemeen is het onderwijsniveau op de basisschool meestal minder ernstig dan op dezelfde leeftijd in Oekraïne, maar vanaf de middelbare school is er daarentegen een intensief programma in verschillende talen, wetenschappen, enzovoort. Daarom lijkt het me veel gemakkelijker om naar de lagere school te gaan dan naar de middelbare school.

Naast de Nederlandse scholen is er in Hilversum ook een internationale school waar in het Engels wordt lesgegeven. Deze school wordt meestal bezocht door kinderen van expats die niet in Nederland zullen blijven (ze zijn bijvoorbeeld een jaar of twee komen werken), of eerder hebben gestudeerd in Engels. In tegenstelling tot Nederlandse scholen is het onderwijs op een internationale school betaald en vrij duur.

Ik zie de voordelen in om kinderen, vooral de jongere, naar een Nederlandse school te sturen - waar ze kunnen communiceren met hun leeftijdsgenoten, nieuwe ervaringen kunnen opdoen en de Nederlandse taal kunnen leren. Gezien het verschil in schoolcurricula, zullen kinderen hoogstwaarschijnlijk achterop raken bij het huidige schoolcurriculum, zelfs als ze op leeftijd naar een klas gaan, dit komt door een aanzienlijk verschil in programma's, leerboeken en methoden.

Hier is wat meer informatie over scholen in Nederland - https://livinginholland.blog/faq-basis/?fbclid=IwAR1Ab1pek-8b-kqvbal2_rtRAyTaYMhnvsTD1uOrCazcYYI0uSHV2u1bubI Update over scholen voor 30 maart:

Basisscholen (4-12 jaar) - nog geen gecentraliseerde oplossing. De burgemeester is in onderhandeling met de school voor nieuwkomers (https://www.taalschoolhilversum.nl/), die proberen extra klaslokalen te organiseren. Zodra er nieuwe informatie is, zullen we updaten.

Middelbare scholen (12+ jaar) - de school in Laren www.iskhetgooi.nl werft iedereen in nieuwe klassen. Er worden lessen gemaakt voor Oekraïense kinderen, het onderwijs is voornamelijk gericht op Nederlands en Engels taal.
Om je in te schrijven, moet je een vragenlijst invullen en opsturen naar de school met een kopie van het paspoort en de registratiedocumenten van het kind op het kantoor van de burgemeester. We hebben de vragenlijst en relevante informatie in de telegramchat geplaatst (https://t.me/UkrainiansInHilversum)
IntroAfbeelding
StapNummer
TitelBeschrijving
Linkje
StapOmschrijving
AfbeeldingStap
AcceptatieOmschrijving
Doorlink

Ik ben op de Heuvellaan