Welkom in Zuidoost

Zuidoost ligt ten zuiden van de spoorlijn richting Amersfoort en ten oosten van de Eikbosserweg. De zuidoostelijke villawijk is eind 19-de eeuw/begin 20-ste eeuw gebouwd. Zuidoost bestaat uit zes buurten: Van Riebeeckkwartier met postcode 1212, Schilderskwartier, Hoogt van ’t Kruis, Arenapark, West-Indiëkwartier en woonwagencentrum De Egelshoek met postcode 1213.


Maak kennis met de wijkcontactpersonen

Nieuws

Agenda

Vrijwilligerswerk

Wil je graag van betekenis zijn voor je mede-Hilversummer die een helpende hand goed kan gebruiken en zelf het netwerk, de gezondheid of de financiën niet heeft om dit zelf gedaan te krijgen? Meld je dan aan als vrijwilliger. Bezoek Versa!

Ben je tussen de 16 en 27 jaar en ben je geïnteresseerd in andere landen en culturen? Of ben je tussen de 16 en 27 jaar en nieuw in Nederland? Wil je meer leren van de taal en de Nederlandse cultuur? Geef je op bij friend4friend! Friend4friend koppelt Nederlandse jongeren aan nieuwkomers voor een half jaar. Samen ga je gezellige dingen doen, elkaar leren kennen èn samen vrijwilligerswerk doen. Je moet ongeveer 4 uur per week tijd hebben. Je kunt friend4friend ook als stage doen. Bezoek Friend4Friend

Wil je graag van betekenis zijn voor je mede-Hilversummer die een helpende hand goed kan gebruiken en zelf het netwerk, de gezondheid of de financiën niet heeft om dit zelf gedaan te krijgen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Present Hilversum. Via Present kan je op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk dat bij jou past. Je kunt je eenmalig of meer structureel, alleen of met je collega’s, vrienden, gezin of kerkgenoten inzetten. Dit kan praktisch zijn, denk aan het opknappen van een tuin bij een ex-verslaafde, schilderen, koken etc. Daarnaast zijn er ook sociale projecten, denk aan wandelen met ouderen, fietsen met verstandelijk gehandicapten of een koffiemoment met een eenzaam persoon. Kortom: er is veel mogelijk. We denken graag met je mee!

ideeën op de kaart

Gemeentelijk wijkbudget Zuidoost € 30.500,-

 • In Behandeling
  Januari 2022
 • Uitgegeven
  2022
 • Wijkbudgetten

  Jaarlijks is er een bedrag beschikbaar voor ideeën van bewoners die de leefbaarheid en de sociale samenhang vergroten. Er is voor elke wijk een bedrag op basis van het aantal inwoners. Dat bedrag voor wijk Zuidoost is € 30.500,-

  U kunt uw aanvraag het hele kalenderjaar insturen.

  Projectnaam Startdatum Thema Status
  Aanjaagrol Hilversum Oost 01/01/2021 Jaarplan Actief
  Jaarplan Riebeeck 01/03/2021 Jaarplan Actief
  Jaarplan 2021 OVHZW 01/01/2021 Jaarplan Actief

  Stadsfonds Budget Hilversum

  Stadsfonds

  Alle projecten ter bevordering van het economisch klimaat en/of de aantrekkelijkheid van Hilversum komen in aanmerking als ze georganiseerd zijn door samenwerkende commerciële en/of maatschappelijke organisaties in Hilversum.

  Vanuit de onroerendezaakbelasting (OZB) ontvangt het Stadsfonds van de gemeente jaarlijks een bedrag van ruim 8,5 ton euro.