Wat is je favoriete park in Hilversum?

Actueel

Reminder: meld je aan voor de verdiepende gesprekken!

Reminder: meld je aan voor de verdiepende gesprekken!

Wat is er nodig om jou te overtuigen om mee te doen aan de verdiepende gesprekken? Het is van belang dat zoveel mogelijk Hilversummers meepraten, en we willen jouw stem horen! Meld je aan via de link onderaan dit artikel.‘Wat is er nodig om 360 asielzoekers in Hilversum op te vangen?’, dat is de centrale vraag tijdens de tweede ronde van verdiepende gesprekken in Hilversum. Op zaterdagmiddag 30 september en donderdagavond 5 oktober komen inwoners van Hilversum samen om met elkaar in discussie te gaan over de opvang van vluchtelingen. De aanwezigen krijgen eerst een algemene introductie en gaan daarna in kleine groepjes in gesprek.Vóór de zomervakantie werden er al achttien gesprekken gehouden in verschillende wijken in Hilversum. De gesprekken gingen toen over het belang van het direct inburgeren van asielzoekers. Deze gesprekken worden gevoerd omdat ook Hilversum vanuit Den Haag wordt aangespoord om asielzoekers op te vangen. Er verblijven momenteel 150 asielzoekers in Hilversum maar er wordt verwacht dat dit aantal zal groeien. Daarom worden er gesprekken gehouden over nieuwe opvangplekken. Door dit belangrijk en mooi initiatief werken Hilversummers samen mee aan een beter Hilversum. Doe jij ook mee aan de conversatie?
Lees verder

Hilversummer

Rocket League finale Dutch Media Week

Rocket League finale Dutch Media Week

Nu bijna alle voorrondes voorbij zijn kunnen de winnende teams door naar de Rocket League finale tijdens de Dutch Media Week. De finale vindt plaats op het Media Park, waar op 9 september ook de Hilversumse voorrondes hebben plaatsgevonden. Dutch Media week is van 2 tot en met 8 oktober en staat dit jaar in het teken van gaming en esports. De Rocket League finale is op zaterdag 7 oktober. Er staat veel op het spel, de teams kunnen tijdens de finale namelijk een prijzenpot van wel 2700 euro winnen, spannend toch? Voor wie de wedstrijd wilt toeschouwen kost een kaartje 9,50 euro en met ditzelfde kaartje ben je ook welkom bij alle andere Dutch Media Week activiteiten. Zien we jou daar?
Lees verder

Agenda

De Vorstin in detail

De Vorstin in detail

Op de plek waar vroeger de Tagrijn stond ( in mijn jonge jaren wilden je ouders niet dat je erheen ging want 'daar werden stickies gerookt' ) staat nu De Vorstin. Het is ons poppodium maar het is meer dan dat, het heeft een agenda voor jong en oud.
Lees verder

In Detail

Stationsplein

Stationsplein

Wist je dat...Stationsplein is een levendige ontmoetingsplek gelegen nabij het centraal station van Hilversum. Het biedt faciliteiten, gemak voor reizigers en een bruisende sfeer met winkels en eetgelegenheden. Het is een belangrijk onderdeel van het stedelijke leven in Hilversum.
Lees verder

Trotspot

Meent Cultureel muziekfestival

Meent Cultureel muziekfestival

Meent Cultureel organiseert komende zaterdag de tweede editie van het Meent Cultureel muziekfestival. De bands ‘Fritzqo’, ‘Boris van der Lek and the JazzFluencers’ en ‘Wendy Kimani and the Congo Beachclub’ zullen optreden met vier verschillende genres. Namelijk jazz, pop, rock en soukous, een Congolese muziekstijl. Toegang tot het festival is gratis en er worden op locatie hapjes en drankjes verkocht. Ook zijn er twee attracties voor de kinderen zodat ouders rustig van de optredens kunnen genieten. Een middag voor jong en oud dus. Het programma start om 12:00 uur en eindigt om 17:30 uur op het centrale Wieltjesplein achter de Kruisdam in de Hilversumse Meent.
Lees verder

Agenda

Walk&Dance To Fight Cancer Hilversum

Walk&Dance To Fight Cancer Hilversum

Op zaterdag 14 oktober kun je meedoen aan de eerste ‘Walk&Dance To Fight Cancer’ in Hilversum. Het doel van dit evenement is om geld op te halen voor kankeronderzoek. Iedereen die zich inschrijft gaat sponsoren zoeken en een wandeling maken van 7.5 of 25 kilometer, zo kunnen we ons als Hilversummers samen inzetten voor de mensen die aan kanker lijden en iedereen in hun omgeving. Tijdens de wandeling vind je op verschillende plekken entertainment, hapjes en drankjes. De wandeling eindigt bij de Morgenster met een spetterende Silent Disco, een feest waarbij iedereen een koptelefoon met muziek draagt. Je kunt individueel deelnemen maar er is ook de mogelijkheid voor bedrijven om mee te doen als businessteam of zelfs een eigen tussenstop langs de route te organiseren. Dus niet alleen veel media-aandacht voor jouw bedrijf maar je doet ook nog eens mee aan een goed doel. Meer informatie over de Walk&Dance To Fight Cancer vind je in de link onderaan dit artikel.
Lees verder

Hulpvraag

Nieuwe kledingzaak ‘Throw’ geopend in De Gooische Brink

Nieuwe kledingzaak ‘Throw’ geopend in De Gooische Brink

Er is onlangs een nieuwe kledingzaak geopend in De Gooische Brink. De moderne winkel genaamd Throw verkoopt voornamelijk merk kleding inclusief merken zoals Daily Paper, Arte, Parel, The New Originals en Hue. De insteek is het verkopen van Europese streetwear in de sfeer van een atelier. Throw is een van de eerste echte streetwear winkels in Hilversum en opent daarmee een deur voor andere soortgelijke ondernemers om zich hier te vestigen. De winkel wordt gerunt door twee jonge mannen die elkaar kennen van de studie commerciële economie. Hoe vet zou het zijn als andere jonge ondernemers in hun voetsporen treden? Een mooie aanwinst voor ons centrum dus. Geef jij de winkel ook een kijkje? Hij bevindt zich op de Kerkstraat 63.
Lees verder

Algemeen

Duivenschool in detail

Duivenschool in detail

Dudok ontwierp vele scholen in Hilversum. Ook deze Nienke van Hichtumschool, met zijn lage ramen en typische oranje gekleurde kozijnen. De school werd al gauw Duivenschool genoemd omdat er nestkasten in de schoorsteen zaten. 
Lees verder

In Detail

Duurzame Dagen oktober 2023

Duurzame Dagen oktober 2023

Van donderdag 5 oktober tot en met zondag 8 oktober zijn in Hilversum de Duurzame Dagen aan de gang. De dagen staan natuurlijk in het teken van duurzaamheid en bestaan om meer aandacht aan het milieu te besteden. Veel duurzame doeners krijgen de kans om tips te geven en te laten zien wat zij allemaal voor het millieu doen.Terugkomende thema’s zijn isolatie, zonnepanelen, meer groen, minder afval en duurzame kleding, maar de duurzame doeners hebben ook nog allerlei andere creatieve ideeën die je tijdens het programma te horen krijgt. De dagen zijn van ochtend tot avond gevuld met exposities, markten, festivals en workshops, en de toegang is voor veel van deze dingen gratis.Deze dagen zijn een mooie, inclusieve manier om samen meer aandacht aan dit belangrijke probleem te besteden, dus we hopen dat jij er ook bij bent. Klik op de link onderaan dit artikel om het gevulde programma te bekijken. Wil jij zelf je eigen tips delen tijdens de duurzame dagen? Neem dan contact op met club@hilversum100.nl.
Lees verder

Agenda

Hilversummers. Mooimakers. Met elkaar iedereen die Hilversum mooier, gaver, duurzamer, inclusiever, aardiger, toffer wil maken. Op elk gebied. Van een gave Mus op de Riebeeck tot politiek voor jongeren en een mediabusje voor het straatfeest. Vanuit visie, idee en intentie via een initiatief en plan. Middels actie en samenwerking naar beleving en herinnering. Samen geven we vorm aan ons Hilversum.

ideeën op de kaart

Ideeën zijn vrij.

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilversum.

Wat wil je doen of waar droom je van? Vertel het en zet je idee op de kaart! Of promoveer een bestaand idee tot initiatief en maak het waar. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is ván jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnsorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Goed idee? deel het hier

Young Hilversummers

Young Hilversummers

Hilversummers samen voor vluchtelingen

Hilversummers samen voor vluchtelingen

Vonk in de wijk

Vonk in de wijk

Stel je eens voor
dat een gaaf idee serieus wordt genomen dat samenwerken ook sámen betekent dat welke taal je spreekt niet uitmaaktdat stigma’s of vooroordelen niet bestaandat je grote en kleine dromen kunt besprekendat je kunt zien wat er speelt in jouw wijk