Wat is volgens jou de leukste plek voor kinderen in Hilversum?

Actueel

High school in detail

High school in detail

Stel je voor, je loopt in Adelaide, aan de andere kant van de wereld. Huh, dit lijkt wel een school in Hilversum, denk je. Klopt, de architect ter plaatse werd door Dudok geïnspireerd. Tot in de details.
Lees verder

In Detail

Love Life Diner: Samen Sterker tegen Kanker

Love Life Diner: Samen Sterker tegen Kanker

Op 19 april 2024, van 18:00 tot 23:00 uur, wordt het Love Life Diner gehost bij David's in Hilversum. Het belooft een avond te worden vol lekker eten, drankjes, livemuziek en zelfs een veiling, allemaal ten behoeve van een geweldig doel: het bestrijden van kanker. Voor 85 euro per persoon krijg je een heerlijk 3-gangenmenu en drankjes geserveerd terwijl je bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Dit jaar wordt het Tergooi Medisch Centrum gesteund in hun onderzoek naar neuropathie, een pijnlijke bijwerking van chemotherapie. Door de opbrengsten van het Love Life Diner kunnen er betere behandelingen worden ontwikkelt om het leven van mensen die door deze ziekte zijn getroffen te verbeteren. Dus kom op 19 april naar David's Bar and Restaurant, en laten we samen de kracht van liefde en gemeenschap laten zien. Aanmelden kan via onderstaande link.
Lees verder

Algemeen

Vraag het de Hilversummers: sport

Vraag het de Hilversummers: sport

De vorige vraag ging over hoe jullie actief blijven in Hilversum. Er was veel positiefs te horen over onze natuur maar ook over verschillende sportverenigingen! “Tennis bij de HLTC, want tennissen op HLTC Gooiland geeft me energie en ik blijf daardoor in beweging. Er wordt veel georganiseerd en ze hebben 3 goede trainers. Combinatie sporten en sociaal bezig zijn is leuk.”“Wandelen op de hei, want daar maak ik mijn hoofd leeg en geniet.”“Op de fiets (heuvel óp en áf…) naar werk + banen zwemmen.”“Sportschool Burning Heart, mooiste van Nederland!”De volgende vraag geeft aandacht aan de jeugd in Hilversum. Namelijk ‘Wat is volgens jou de leukste plek voor kinderen in Hilversum?’. Beantwoord de vraag op onze homepage!
Lees verder

Algemeen

Sprookjeskasteel in detail

Sprookjeskasteel in detail

Sprookjes bestaan niet echt maar er was eens in Hilversum......een huis als een sprookjeskasteel. Het is er nog steeds trouwens.
Lees verder

In Detail

Door de lens van Michael: Waylon & Friends

Door de lens van Michael: Waylon & Friends

Als geboren en getogen Hilversummer, én als concertfotograaf was dit een mooie happening  in een mooie ruimte; Studio 21.
Lees verder

Door de lens van Michael

KiKa Hilversum City Run zoekt vrijwilligers

KiKa Hilversum City Run zoekt vrijwilligers

Op zondag 14 april staan meer dan 6.000 enthousiaste hardlopers klaar om deel te nemen aan de 20e editie van de KiKa Hilversum City Run, georganiseerd door Le Champion. Met deelnemers van alle niveaus en leeftijden is dit evenement uitgegroeid tot het grootste eendaagse sportevenement in het Gooi en omstreken. Dit jaar voegt de organisatie een nieuwe dimensie toe aan het evenement met een wandeltocht, ter ere van het 600-jarig bestaan van de gemeente Hilversum.Elk jaar zetten honderden vrijwilligers zich in om de KiKa Hilversum City Run tot een succes te maken, zowel tijdens de voorbereidingen als op de dag zelf. Ongeveer 300 vrijwilligers zijn nodig om verschillende taken uit te voeren en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. De organisatie doet een beroep op mensen van 16 jaar en ouder die graag willen bijdragen aan dit prachtige evenement door zich aan te melden als vrijwilliger. Hoewel al veel vrijwilligers zich hebben aangemeld, is er nog steeds behoefte aan extra handen om de diverse taken te vervullen.De taken voor vrijwilligers variëren van het begeleiden van deelnemers langs het parcours en het afzetten van de route tot het assisteren bij de recycle hub, waarbij duurzaamheid centraal staat. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor het opbouwen van de start- en finishgebieden. Voor elke vrijwilliger wordt een passende taak gezocht, zodat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen. Vrijwilligers worden op de dag van het evenement begeleid door een groepsleider, die ervoor zorgt dat zij goed geïnstrueerd zijn en eventuele vragen kunnen beantwoorden. Le Champion waardeert de inzet van haar vrijwilligers enorm en zorgt voor een gezellige dag, inclusief een t-shirt van het evenement, een smakelijk lunchpakket en een afsluitende vrijwilligersborrel na het opruimen.Als je geïnspireerd bent geraakt en graag vrijwilliger wilt worden bij de KiKa Hilversum City Run, meld je dan nu aan via vrijwilligers@lechampion.nl of bekijk voor meer informatie de website in de link hieronder.Bottom of Form
Lees verder

Algemeen

Tegeltableau in detail

Tegeltableau in detail

In de portieken van een straat die verder onbenoemd blijft, kun je prachtige tegeltableaus aantreffen. Wordt koerier of postbode en je vindt ze vanzelf.
Lees verder

In Detail

Hilversum komt samen: een succesvolle lancering van ‘Let’s Meet’

Hilversum komt samen: een succesvolle lancering van ‘Let’s Meet’

Op een zonnige dag werd een bijzonder evenement mogelijk gemaakt door de kracht en toewijding van de Hilversummers zelf. Met trots kijken we namelijk terug op de lancering van ‘Let’s Meet’ afgelopen zondag, een initiatief dat gemeenschapszin en verbondenheid in onze mooie stad versterkt.Het succes van dit bijzondere evenement was te danken aan de inzet van vele betrokkenen. Bijna 40 vrijwilligers stonden paraat, verspreid over verschillende cafés, flexwerkplekken en hotspots, om deelnemers welkom te heten en gesprekken aan te knopen. Achter de schermen werkten de drijvende krachten, zoals Stichting Present, de Vrijwilligerscentrale en Hilversummers.nl, om alles vlekkeloos te laten verlopen.Maar liefst 25 partijen uit Hilversum nemen deel aan dit initiatief. Van de gezellige ambiance bij 30ML tot de ontspannen sfeer bij Bagels & Beans en BackWerk, overal was er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Het hart van de lancering bevond zich op het terras van Voorhoeve, waar een levendige koffiekar stond en waar de mediabuzz rondom ‘Let’s Meet’ werd gevoed door inspirerende filmpjes.De dag bleek een doorslaand succes te zijn. Mensen van allerlei achtergronden en leeftijden kwamen bijeen om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar in gesprek te gaan. Ook wethouder Gerben van Voorden was van de partij. Het warme gevoel van gemeenschap was overal voelbaar. De lancering van ‘Let’s Meet’ in Hilversum toont aan wat er mogelijk is wanneer de gemeenschap de handen ineenslaat. We zijn trots op de Hilversummers die zich hebben ingezet voor dit prachtige evenement, en we zijn dankbaar voor om samen met Stichting Present en de Vrijwilligerscentrale aan dit initiatief te werken. Samen hebben we laten zien dat verbondenheid en saamhorigheid de ware kracht van onze stad vormen. Op naar nog vele ontmoetingen en mooie momenten in de toekomst!Fotos: Heber Tielrooy 
Lees verder

Uitgelicht

Schat in detail

Schat in detail

Niet zomaar een detail, een prachtig detail. Vergeet niet omhoog te kijken, daar hangen de mooiste schatten.
Lees verder

In Detail

Hilversummers. Mooimakers. Met elkaar iedereen die Hilversum mooier, gaver, duurzamer, inclusiever, aardiger, toffer wil maken. Op elk gebied. Van een gave Mus op de Riebeeck tot politiek voor jongeren en een mediabusje voor het straatfeest. Vanuit visie, idee en intentie via een initiatief en plan. Middels actie en samenwerking naar beleving en herinnering. Samen geven we vorm aan ons Hilversum.

ideeën op de kaart

Ideeën zijn vrij.

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilversum.

Wat wil je doen of waar droom je van? Vertel het en zet je idee op de kaart! Of promoveer een bestaand idee tot initiatief en maak het waar. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is ván jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnsorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Goed idee? deel het hier

Young Hilversummers

https://www.younghilversummers.nl

Wat is er nodig

https://www.watisernodig.nl

St. Joseph

https://www.stjosephhilversum.nl

Stel je eens voor
dat een gaaf idee serieus wordt genomen dat samenwerken ook sámen betekent dat welke taal je spreekt niet uitmaaktdat stigma’s of vooroordelen niet bestaandat je grote en kleine dromen kunt besprekendat je kunt zien wat er speelt in jouw wijk