Politicus van het jaar 2021 Hilversum


De verkiezing voor Politicus van het Jaar in Hilversum wordt jaarlijks georganiseerd door de Gooi en Eembode, Politiek Debat Hilversum, Hilversum Verbonden en het online podium Hilversummers.nl. De Frans Vrolijkaward is in 2006 in het leven geroepen door oud-raadslid Marco van Stralen.


Genomineerden voor de publieksprijs:


 

Aafke Vreugdenhil

Deze gemeenteraad beschikt minder dan goed is over leden die 'de waan van de dag' helder kunnen onderscheiden van wat bestuurlijk gezien goed is. Aafke Vreugdenhil is een van de weinige uitzonderingen. De fractievoorzitter van de ChristenUnie is authentiek, ontzettend integer en deskundig op veel beleidsterreinen.

 

Annemarie den Daas

De afwezigheid van burgemeester Pieter Broertjes vanaf maart 2021 wegens ziekte trof vice-voorzitter van de raad Annemarie den Daas (D66) extra. Als vice-voorzitter heeft zij de raadsvergaderingen prima geleid. Aanvankelijk wat onwennig groeide zij goed in haar rol en dat verdient zeker waardering.

 

Arno Scheepers

De enige wethouder in het rijtje kan worden beschouwd als hét gezicht van de VVD. Sterk in de debatten tijdens commissies en in de gemeenteraad, maar ook altijd bereid om met inwoners in gesprek te gaan. Heeft successen geboekt met de plannen voor het Stationsgebied en uiteindelijk liggen er toch concrete plannen voor de vernieuwde Lelie op tafel.

 

Edwin Göbbels

Nadat Edwin Göbbels in 2020 de D66-fractie verliet, heeft hij ervoor gekozen om als Democraten Hilversum de nadruk te leggen op fatsoenlijk bestuur. Hij kan worden beschouwd als de luis in de pels van de gemeenteraad. Göbbels lijkt in zijn optreden veel op Pieter Omzigt. De onderste steen moet boven komen.

 

Jacqueline Kalk

Het raadslid van de PvdA is kritisch maar altijd op een faire manier. Zij neemt geen genoegen met vage verhalen en toezeggingen en maakt vooral indruk met haar betogen over zorg en welzijn en haar 'strijd' tegen de huisjesmelkers.

 

Jan Slingerland

De fractievoorzitter van Hart voor Hilversum beschikt over een tomeloze inzet en is een ontzettend vriendelijke man. Hij beschikt over een brede dossierkennis, is goed in coaching van de eigen fractie en altijd goed voorbereid in de raad.

 

Pierre van Rooden

Het SP-raadslid is een waardig opvolger van Bianca Verweij als fractievoorzitter van de socialisten. Hij weet zijn meningen altijd duidelijk onder woorden te brengen en is vasthoudend. Hij is met name sterk in de discussies over wonen en bouwen, zoals de discussie over de Heuvellaan of het Oosterspoorplein.