Doorstart Oost!


  • Hilversum
  • anouka@gmail.com

Over Doorstart Oost!

Oost op de kaart –

In Hilversum Oost zijn de laatste jaren projecten gestart die de moeite waard zijn om onder de aandacht te worden gebracht van de rest van Hilversum, zoals Fabrique Ludique, All Art, Vonk in de Wijk, Noorderlicht, kunstenaars Leeghwaterstraat….. Deze projecten kenmerken zich door hun innovatieve, creatieve en sociale insteek.

 

Het idee van dit initiatief is om op basis van deze projecten Oost op de kaart te zetten als creatieve wijk waar je als bewoner of bezoeker inspiratie kunt opdoen. Het ontdekken van nieuwe initiatieven hoort hier ook bij, en dat kunnen zowel buurtbewoners-projecten zijn als meer formele organisaties.

 

De eerste stap is deze projecten en initiatieven in kaart te brengen, om ze vervolgens met elkaar kennis te laten maken. Wat er hieruit ontstaat kan heel breed zijn, van kennis delen tot samen initiatieven starten zoals een creatieve route samenstellen langs alle plekken, thema-open dagen houden, workshops organiseren etc..

 

Als netwerk van verbindende initiatieven krijgen we op deze manier ook een duidelijk gezicht naar de Gemeente en andere ondernemers, voor eventueel financiële steun en campagnes als Support your Locals.

 

Oost heeft een creatief potentieel dat duidelijker zichtbaar mag zijn. Deze creativiteit uit zich in projecten van het bevorderen van duurzaamheid, kunst en muziek, architectuur, buurtondernemerschap. Elkaar ontmoeten en deze creatieve potentie in kaart brengen is het doel van onze eerste bijeenkomst.

 

We willen je uitnodigen om op vrijdag 22 januari om 3 uur deel te nemen aan de eerste kennismaking die plaatsvindt in All Art, Korte Noorderweg.