Interview Eduard Metz, fotograaf & Hilversummer

Interviewer: Goedemiddag, eduart. Bedankt dat je de tijd neemt voor dit interview. Vertel eens wat over je zelf, wie ben jij?

Eduard: Mijn naam is Eduard Metz, ik ben 40 jaar en kom uit Hilversum. De liefde voor fotograferen zat er bij mij al vanaf jonge leeftijd in. Zo stonden de zomervakanties voor mij altijd in het teken van fotograferen en speelde ik liever met mijn fotocamera dan met een voetbal op straat. Op dit moment ben ik vaak als fotograaf te vinden op lokale evenementen.

I: Hoe ben je met fotografie begonnen?

E: Ik ben bij de foto club begonnen, er was markt en daar stond een kraampje daar heb ik wat foto’s ingestuurd en deed ik mee met wedstrijden om bijvoorbeeld het raadhuis goed in beeld brengen. Toen ben met een camera aan de slag gegaan. Ik kreeg interesse en melde me aan bij foto club perspectief, gelegen in Hilversum zuid. Ik heb het geleerd in de praktijk door veel opdrachten uit te voeren en feedback op mijn werk te krijgen.

I: Wat inspireert jou als fotograaf en waar haal je je ideeën vandaan in Hilversum?

E: Voornamelijk kijk ik naar activiteiten die plaats vinden in Hilversum, dan kijk ik online op bijvoorbeeld facebook naar evenementen, en daar ga ik vaak naar toe.


 

I: Wat voor soort foto’s vind jij het leukst om te maken?

E: Het kan van alles zijn, maar ik vind stoomtreinen toch wel het leukst ze zijn oud en uniek en het stoom geeft een gaaf effect. In 2019 fotografeerde een stoomtrein en een moderne trein naast elkaar dit gaf een artistiek beeld  van twee verschillende tijden en werelden. Daar heb ik zelfs een dekbed van laten maken.

I: Wat zijn je ambities en dromen op het gebied van fotograferen? Waar hoop je dat dit initiatief toe zal leiden en welke impact wil je creëren in de gemeenschap?

E: Ik wil wat breder gaan zoeken en bijvoorbeeld meer gaan kijken wat er in wijken speelt en documenteren wat daar gebeurd.

I: Waar kunnen mensen jou werk vinden?

E: Ik heb mijn eigen website Oogophilversum.com, daar kunnen mensen mijn foto’s zien en contact met mij opnemen.

Actueel