Samen halen wij het Bevrijdingsvuur naar Hilversum!

In de nacht van 4 mei op 5 mei vertrekt een ploeg Hilversummers en enthousiastelingen uit het Gooi, jong en oud, naar Wageningen om daar om middernacht het Bevrijdingsvuur op te halen. Dat doen zij op de fiets!

Per auto worden deelnemers en hun fietsen op donderdagavond 4 mei rond 22.00 uur in Wageningen gedropt. Gezamenlijk gaan zij naar het evenement op het 5 meiplein bij Hotel De Wereld. Klokslag middernacht klinkt daar het Wilhelmus en ontsteekt de burgemeester het Bevrijdingsvuur. In défilé trekken duizenden wandelaars, hardlopers en fietsers langs het Bevrijdingsvuur en steken daar de fakkels aan die door heel Nederland verspreid worden.

De Hilversumse ploeg vertrekt via een mooie route langs het monument op de Grebbeberg waar een kort bezoek mogelijk is.

Verder gaat de tocht de donkere nacht in richting Hilversum. Ook al is er weinig tot geen verkeer 's nachts, toch is er gekozen voor een verkeersluwe route voor fietsers. Onderweg is een pauze in een hotel voor een sanitaire stop en koffie/thee.

             

Rond 07.30 uur 's morgens komt de fietsploeg aan op 't Spandersbosch. Daar wordt ons door de club en sponsors een ontbijt aangeboden. Tussen 08.15 en 08.30 uur vertrekt de ploeg met het Bevrijdingsvuur voor een rondrit door Hilversum. Om 09.00 uur eindigt de rit op de Noorderbegraafplaats bij het monument 'Twee minuten stilte'. Daar neemt burgemeester Gerhard van den Top het Bevrijdingsvuur in ontvangst en ontsteekt hij de schaal, waarmee de bevrijdings activiteiten in Hilversum van start kunnen gaan.

Deelnemen aan deze zinvolle, ludieke en sportieve fietstocht is gratis. Inschrijving is noodzakelijk i.v.m. een plek in het défilé in Wageningen, alsmede het ontbijt op Spabo.

Bevestiging en precieze info ontvang je na inschrijving op:

bevrijdingsvuur.hsum.2023@gmail.com

Wil of kun je niet fietsen, maar wel deelnemers of hun fietsen naar Wageningen rijden, dan ben je ook van harte welkom! Introducées waar vandaan ook mogen ook meedoen.

 

Ik hoop velen van jullie te zien. Samen, jong & oud, vieren wij de vrijheid!

Sportieve groet, Pang

Actueel