Op 30 oktober 2021 lanceerden we 'Samen waarmaken': de functionaliteit op Hilversummers.nl waardoor het voor iedereen mogelijk is geworden om ideeën op te pakken en samen met iedereen die dat idee volgt deze uit te werken en het gewoon te gaan doen.

Zie het als een online werkomgeving op initiatief-niveau, waarbinnen je kan communiceren met elkaar, bestanden delen en datums prikken om zo ideeën te verwezenlijken.

Street art op de Entrada toren

Over dit idee.

De Entrada toren is kenmerkend voor het centrum van Hilversum. Als je op het Schapenkamp rijdt zie je de torens hoog boven de rest uit steken. Het heeft een stadse uitstraling maar elke keer als ik er langs zie ik de potentie om het gebouw nog mooier te maken. Ik ben van mening dat als wij invulling zoeken voor het wit geschilderde deel naast de balkonnen en boven de ingang, een eyecatcher ontstaat waardoor het gebouw nog meer allure zal krijgen.

Ik moest zelf denken aan een de Street Artists Jan is de Man die in Utrecht begonnen is maar momenteel de hele wereld afreist om z’n werk te plaatsen (zoals Denemarken, Frankrijk en Rusland). Z’n boekenkast is dan wereldwijd bekend.

Echter een copy paste van een boekenkast zou zonde van de potentie zijn. Wij zouden graag street art willen zien die bijdraagt aan de identiteit van Hilversum Mediastad.

Het concept wat wij voor ogen hebben is om allerlei oude televisies op elkaar te stapelen. Op deze televisies mogen Hilversummers en of/jullie bepalen wat men wil zien. Dit kan een sportwedstrijd zijn, RTV Hilversum, een videogame, tekenfilm, Loekie de Leeuw, het songfestival of elk ander goed idee. Ik zie een goede verdeling tussen bewoners van de VvE, mediapartijen en andere Hilversummers voor mij waardoor het een samenwerking gaat worden van veel partijen en hierdoor aanspraak gemaakt kan worden op het Stadsfonds.

Op deze manier kunnen wij samen iets betekenen voor Hilversum.

Info: Street art die Hilversum Mediastad profileert

Locatie:

Delen:  
Street art op de Entrada toren

Wij nemen het serieus om jou en je mede Hilversummers te ondersteunen in het waar maken van je initiatief. We vinden het een fijne gedachte dat jij het minstens net zo serieus neemt. Daarom stellen we je snel nog even een paar vragen voordat we daadwerkelijk het initiatief starten.

Maakt het te nemen initiatief Hilversum mooier voor meerdere Hilversummers? Zijn er meer Hilversummers die het een goed idee vinden? Heb je al een idee van Hilversummers die je in ieder geval wilt uitnodigen om betrokken te raken bij het initiatief?

  • Samen zetten we ons in om vanuit het gezamenlijk belang Hilversum te verbeteren. Dit betekent dat je snel op zoek zult gaan naar betrokkenheid van meerdere Hilversummers.

Is het waarmaken van dit idee iets dat ligt binnen jouw bereik? Is bij het idee iemand anders zijn eigendom (bijvoorbeeld gebouw o.i.d.) betrokken? Krijg je bij het waarmaken van het idee te maken met wet en regelgeving?

  • Soms is een idee vooral een oproep aan een persoon of organisatie om iets op te lossen of zich aan te passen. In dat geval is direct contact met de betreffende Hilversummer ons inziens een verstandigere route dan het nemen van een initiatief op Hilversummers.nl. Mocht je idee betrekking hebben op iemand anders zijn eigendom of past het mogelijk niet in wet en regelgeving dan kan het nuttig zijn om dit eerst verder te onderzoeken voordat je een initiatief neemt.

Heb je een duidelijke ambitie? Iets dat op enige moment beschouwd kan worden als 'klaar'.

  • Initiatieven zijn pogingen om samen met andere Hilversummers een idee te verwezenlijken, initiatieven kenmerken zich doordat ze een begin en een eind hebben en na afloop van een geslaagd initiatief Hilversum een beetje mooier geworden is.

Is er voor het waarmaken van dit idee geld of andere middelen benodigd?

  • En heb je er voldoende vertrouwen in dat je samen met de andere Hilversummers deze middelen bij elkaar kunt organiseren?

Ben je bereid om er voldoende tijd in te steken om het initiatief daadwerkelijk samen waar te maken?

  • Onze ervaring leert dat het waar maken van een initiatief best regelmatig meer tijd en energie kost dan je van te voren verwacht en of hoopt. En dat is natuurlijk helemaal prima want zou je er anders aan beginnen... Toch vinden we het fijn als je nog één keer goed bedenkt of je ook als het even tegen zit bereid bent om samen met Hilversummers je echt in te zetten het idee waar te maken. Ja? Neem dan nu gerust het initiatief!

Mocht je nog twijfelen of vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We sparren graag met je!