Home - Hilversumse architectuurprijs

Welkom

Hilversum staat bekend als het mekka van de jonge bouwkunst in Nederland. Niet in het minst door de langdurige aanwezigheid van Dudok als gemeentelijk architect. Hij bepaalde voor een belangrijk deel het gezicht van de stad. Hoewel een stad zich verder evolueert en nieuwe inzichten ontstaan is een zekere mate van schatplichtigheid bij de verdere ontwikkeling van de stad onvermijdelijk. Hierbij staat één begrip centraal ‘kwaliteit’

De Hilversumse Architectuurprijs wil de kwaliteit van de architectuur, stedenbouw en landschapsinrichting stimuleren, hiermee voortbouwend op de traditie van de Hilversumse jonge bouwkunst.

De Hilversumse Architectuurprijs is in 2009 in het leven geroepen en de uitreiking vindt één keer in de twee jaar plaats.

De architect die volgens een vakjury uit de tien genomineerde projecten het meest in het oog springende project heeft ontworpen mag de prijs in ontvangst nemen. Daarnaast is er een publieksprijs. Op de tien genomineerde projecten kan iedereen een stem uitbrengen. Het project met de meeste stemmen mag de publieksprijs in ontvangst nemen.

Met het in het leven roepen van deze prijs wil de stichting de kwaliteit van stedenbouw en architectuur bevorderen en de betrokkenheid van de Hilversumse bevolking bij de ontwikkeling van hun stad bevorderen

Voor vragen over de mogelijkheden van sponsoring kunt u contact opnemen met het bestuur.

U kunt nu, via de Gooi en Eemlander, stemmen voor de publieksprijs

Stemmen

Contact

Stichting Hilversumse Architectuurprijs
Kerkbrink 6,
1211 BX Hilversum

info@hilversumsearchitectuurprijs.nl