maak kennis met


Klaske Postma

Over mij

Met VanHier [www.van-hier.com] zou ik (openbare) gebouwen willen voorzien van een biobased interieur. Hoe mooi zou het zijn om Dudok van binnen een natuurlijke look te geven met onze biomaterialen. Dat gaan we uiteraard doen met de grondstoffen VanHier. Voor de echte Hilversummer maken we mooie designproducten van o.a. overjarig riet, lisdodde, kerstbomen en waterplanten. Wat we ook zouden kunnen doen: van afvalhout een wormenhotel maken in de vorm van (een mini) Dudok waar kinderen op kunnen klimmen en spelen.

Betrokken bij Hilversum omdat...

Ik werk aan een tof idee: van groene reststromen in en rondom de stad maken we bouwmaterialen. Denk aan de kerstbomen die ieder jaar in januari weer op straat liggen. Of het overjarig riet wat door het Goois Natuurreservaat wordt gemaaid. Of de waterplanten die woekeren in de Loosdrechtse plassen. Door lokale afval stromen om te zetten naar grondstoffen creëren we werkgelegenheid en maken we onze eigen (bouw)materialen. Hoe tof is dat?

Favoriete plek (trotspot) in Hilverum

Landgoed Zonnestraal. Ik droom wel eens van een werkplek daar. Mooie dingen maken van alles wat je vindt in het bos. Helaas is dat nog niet realiteit. Wat wel realiteit is, is VONK, de duurzame broedplaats aan de Larenseweg. Het gebouw is best lelijk. Maar de mensen die er werken en wonen zijn mooi, de samenwerkingen zijn mooi en de ideeën die er vandaan komen zijn mooi. Ik mag er ook werken, met VanHier / Regeneration Design.