Tasjesactie dak en thuislozen en ouderen

Actie: Maak een Presenttasje voor iemand die wat extra aandacht kan gebruiken! Doe je mee? Wil je ook een tasje verzorgen voor een dakloze of oudere? Vorig jaar is stichting Present Hilversum, tijdens één van de lockdowns, gestart met een tasjesactie voor ouderen in een zorginstelling. Gewoon een kleine attentie voor een groep mensen die zo hard werd getroffen door corona. De actie was een groot succes. Er werden ruim 350 tasjes bij ouderen bezorgd. Daarom willen we deze actie herhalen. We breiden de doelgroep iets uit tot ouderen en daklozen. We hebben gemerkt dat beide groepen extra hoop en aandacht kunnen gebruiken. Voor iedereen was de laatste lockdown zwaar maar als je oud, alleen of kwetsbaar bent, is een geïsoleerd bestaan extra alleen en verdrietig. Er is schrijnend veel eenzaamheid geweest. We hopen dat jullie ook nu weer willen helpen door een sprankje van hoop voor een ander te willen zijn! In overleg met de oudereninstellingen Inovum Beukenhof, Gooiers Erf en Veenstaete en de crisisopvang en Inloophuis Wording in Hilversum, start Present een tasjesactie voor in totaal 250 mensen die verbonden zijn aan deze instellingen. Om alle mensen een tasje te kunnen aanbieden, hebben we jullie hulp hard nodig! Doe je mee? Zo werkt het:  Wil je meedoen? Reageer dan met een mail naar Carine Heinhuis: carine.heinhuis@presenthilversum.nl dat je meedoet (liefst zo snel mogelijk). Wil je aangeven of je voor 1 of meerdere tasjes meedoet? Als je een voorkeur voor een bepaalde doelgroep hebt, vermeld dat dan bij afgifte van het tasje. Stel een tasje samen. Mocht je niet op pad willen dan kan je het ook online bestellen. Op zich is alles in de supermarkt te koop. Hoe ziet het tasje eruit en wat doe je erin? Koop of maak een vrolijk papieren of stoffen tasje van A4-formaat (ruim 21 bij 30 cm). Stop daarin: - Een ansichtkaart of brief. Schrijf een mooie wens, een opbeurende boodschap of vertel iets van jezelf en wens iemand veel sterkte nu. We vinden een persoonlijke boodschap erg belangrijk. (Geef verder geen persoonlijke gegevens, je voornaam is voldoende). - Een puzzelboekje en/of tijdschrift. - Lekkere chocolade (verpakt) of iets anders lekkers (verpakt). - Doucheschuim of voor ouderen: handcrème. Breng je tasje op 14 en 15 maart tussen 9.00 – 17.00 uur naar het kantoor van Stichting Present. Arendstraat 16, Hilversum. Je kunt het tasje bij de deur afgeven (even aanbellen) dan komt Carine Heinhuis het aanpakken. Omdat we heel erg graag de 250 tasjes willen halen, hopen we dat je deze tekst en de link naar de tasjesactie op onze website met vrienden, kennissen en appgroepen (zowel persoonlijk als via social media) wil delen. Wel graag met de mededeling dat mensen een mail sturen naar Carine Heinhuis met hun naam/mailadres en toezegging van één of meerdere tasjes. Heel hartelijk dank alvast! Bij reactie en vragen kan je contact opnemen met Carine Heinhuis (zie voor het mailadres hierboven).

Hier is Wietske enorm hard bezig om Tasjesactie dak en thuislozen en ouderen waar te maken!

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilverum.

Wat wil je doen of waar droom je van? vertel het en zet je idee op de kaart! Of kijk naar de ideeën van anderen en ga ermee aan de haal. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is van jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Wil jij mee helpen om dit initiatief verder te brengen? of wil je nog meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? kijk dan even ons filmpje, in samenwerking met Hallie Lama!


Het initiatief op de kaart

Er zijn nog geen locaties toegevoegd op dit initiatief