'ZO-Samen' nieuwe naam van buurthuis

Op 16 maart opende wethouder Gerben van Voorden het nieuwe buurt­huis aan de Oosterengweg 44B. Onder aanwezigheid van tientallen genodigden vertelde Anita Keita, directeur van Versa Welzijn, hoe de metamorfose van het pand in betrekkelijk korte tijd plaatsvond.

Projectleider Claudia Kruk lichtte in de vorige editie van deze wijk­krant al een tipje van de sluier op. Op die foto’s waren slechts contou­ren zichtbaar van de ruimtes. Nu konden de aanwezigen met eigen ogen zien hoe hard er gewerkt is door de bouwploeg en vrijwilligers. Terecht dat daar extra aandacht aan werd besteed.

Na de lovende woorden van Gerben van Voorden, die daarin het grote belang van een ‘thuis’ voor buurt­bewoners benadrukte, was het tijd voor de onthulling van de naam van het buurthuis. Met een prijsvraag werden de buurtbewoners gevraagd mee te denken over een naam.

ZO-samen is -zoals in deze krant te lezen is- al in vol gebruik. In mei krijgen alle buurtbewoners die het nog niet bewonderd hebben hiervoor kans. ZO-samen houdt dan ZO-Huis, oftewel Zeer Open Huis. Het team hoopt je dan te mogen begroe­ten. Welkom en graag tot dan! hulde de wethouder de door haar bedachte naam: ZO-samen. Fout lezen kan niet: zowel ‘Zuid Oost samen’ als ‘Zo samen’ mag en kan, afhankelijk van je persoonlijk gevoel bij het buurthuis.


 

 

Actueel