Esport finale van Dutch Media Week dit jaar in Hilversum

In oktober is het weer tijd voor de Dutch Media Week, een week waarin de vele ontwikkelingen en initiatieven in de Nederlandse media-industrie in het licht staan. Een belangrijk component daarvan is de esport competitie. Dit jaar wordt het spel Rocket League gespeeld, een voetbalspel waar spelers in plaats van mensen auto’s besturen, en de finale vindt plaats bij Beeld & Geluid in Hilversum!

Gamers proberen zich in teams van drie te kwalificeren. De voorrondes vinden plaats op Go!Gaming locaties bij Pathé bioscopen in verschillende steden. Op zaterdag 9 september kun je een plek in de Rocket League Final verdienen in Groningen en Maastricht. Op 16 september zijn de mogelijkheden in Nijmegen, Purmerend (op de H20 Esports Campus) en Hilversum (KPN truck), en op 23 september in Rotterdam en Utrecht Leidsche Rijn.

Op zaterdag 7 oktober is het tijd voor de finale. Je kunt deze als publiek bijwonen op verschillende stages op het Media Park in Hilversum. Het kan erg spannend worden want het winnende team krijgt namelijk een prijzenpot van 5000 euro. Er worden voor deze dag ook interessante tentoonstellingen, workshops en lezingen georganiseerd, je kunt bijvoorbeeld leren over game geschiedenis en beroepen in de game industrie. Verder is er natuurlijk ruimte om zelf te gamen en krijg je tips & tricks van professioneler gamers. Tickets zijn online te verkrijgen.

Actueel