Inspirerende Avond bij de 4e Editie van Pizza & Politiek

 

Op een rustige avond stroomden jongeren en raadsleden binnen in het wijkcentrum Lopes Dias voor de vierde editie van Pizza & Politiek, met als thema veiligheid. De avond begon met een indrukwekkende spoken word performance door Salima en Norbert, wat meteen de toon zette voor een inspirerende bijeenkomst.

Charlotte en Youssef heetten iedereen van harte welkom, waarna burgemeester Gerhard van den Top het podium betrad. Als hoeder van de lokale gemeenschap gaf hij een kijkje in zijn dagelijkse leven als burgervader van Hilversum. Hij deelde een ontroerend verhaal over buurtbewoners die zich onveilig voelen en zijn persoonlijke inzet om hier verandering in te brengen.

De avond was verdeeld in vier breakout sessies waar raadsleden en jongeren dieper ingingen op verschillende veiligheidsonderwerpen. In de sessie "Veilig chillen in Hilversum" werd besproken welke plekken veilig zijn en welke vermeden worden, wat leidde tot waardevolle uitwisselingen en een gevoel van verbroedering tussen jongeren en raadsleden.


 

In de breakout sessie "Veiligheid en identiteit" geleid door Charlotte de Raad en Arjo Klamer, ontstonden eveneens boeiende gesprekken. Het was ook belangrijk om buiten de Hilversumse bubbel te kijken, wat gebeurde in de sessie "Veiligheid in de wereld". Hier werd openlijk gesproken over de vele onveilige situaties wereldwijd, waarbij wederzijds respect centraal stond.

De sessie "Criminaliteit en kansen" richtte zich op hoe de samenleving kan omgaan met mensen die de fout in zijn gegaan en hoe we positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen. Dit zorgde voor diepgaande discussies en nieuwe inzichten.

De avond was een groot succes, met inspirerende gesprekken en een sterke betrokkenheid van alle deelnemers. Het was een avond waar Hilversum trots op kan zijn, vol positieve energie en constructieve ideeën voor een veiligere gemeenschap.

Actueel