Music Around The Fireplace verlaat @AllArt

Al negen jaar is Music Around The Fireplace een vast gegeven in Hilversum, waarvan de laatste drie jaar bij @AllArt. Dit evenement, bekend om zijn intieme huiskamer-setting waarin aandachtig wordt geluisterd naar akoestische optredens van singer-songwriters, vindt elke laatste donderdag van de maand plaats. Na 32 succesvolle edities bij @ AllArt, verhuist het evenement vanaf januari 2024 naar het sfeervolle Theatercafé Muze in het centrum van Hilversum.

De afgelopen drie jaar waren voor de Stichting Music Around The Fireplace bewogen te noemen. In januari 2021 verhuisde het evenement van De Stookplaats op Werf35 naar @AllArt aan de Korte Noorderweg, midden in de coronaperiode. Om de liefde voor muziek levend te houden, werden er vanuit de nieuwe locatie maandelijkse livestreams georganiseerd. Toen het weer mogelijk werd, ontving het evenement weer publiek en waren de edities steevast uitverkocht. “Na drie mooie jaren vol muzikale hoogtepunten en warme samenwerking, voelden zowel wij als Allard dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk. Allard heeft ons enorm ondersteund, zowel als gastheer als sponsor via Hilversummers.nl. Daar zijn we heel dankbaar voor.” vertelt de organisatie. Allard voegt toe: “Hoewel de locatie verandert, blijft onze sterke band en samenwerking bestaan.”

Geen ‘Dutch Disease’ bij Music Around The Fireplace

Bij Music Around The Fireplace wordt de ‘Dutch Disease’ – het verschijnsel waarbij publiek door optredens heen praat –vermeden. Oprichter Marjolein de Swart uit Hilversum benadrukt de unieke sfeer die het evenement kenmerkt: een plek waar het publiek met aandacht en waardering luistert naar de akoestisch optredende artiesten. Deze waardering voor muziek en aandachtige luistercultuur vormden de kernmotivatie voor De Swart om Music Around The Fireplace in 2015 op te richten. Sinds vorig jaar functioneert het evenement als een officiële stichting, gesteund door de toewijding van zo’n 15 vrijwilligers, allen gedreven door een gedeelde liefde voor muziek.

De zoektocht naar een nieuwe locatie leidde de organisatie van Music Around The Fireplace naar Theatercafé Muze, gelegen aan de Groest in Hilversum. Dit charmante restaurant onderscheidt zich met zijn unieke concept: naast heerlijke maaltijden biedt het een gevarieerd entertainmentprogramma, variërend van comedy-avonden tot dragshows, gepresenteerd op een sfeervol podium midden in het restaurant. Jaimie Lloyd, mede-eigenaar van Muze, verwelkomde de organisatie enthousiast. Vanaf het moment dat we Theatercafé Muze openden, droomden we ervan evenementen zoals Music Around The Fireplace te mogen hosten. Ons divers aanbod maakt een singer-songwriter avond een perfecte toevoeging.” zegt Lloyd. “De gastvrijheid, de intieme sfeer en de uitstekende bereikbaarheid maken Theatercafé Muze de perfecte nieuwe locatie voor ons.” zegt Sabine Boere van de organisatie. In januari begint de verhuizing, waarna het evenement zal voortgaan in Theatercafé Muze. Voordat deze nieuwe fase aanbreekt, zal @AllArt echter nog één keer het podium bieden voor Music Around The Fireplace, op 28 december, een speciale editie precies tussen kerst en oud & nieuw, met optredens van The Bowery, Levi Boon en het folk-duo The Lasses.

Donderdag 21 December om 18.00 uur start de kaartverkoop via www.musicaroundthefireplace.nl

 

Wat: Music Around The Fireplace – met The Bowery, Levi Boon & The Lasses

Wanneer: Donderdag 28 December
Aanvang:
Deur open 20.00 uur – Start 20.30 uurEinde 22.30 uur
Waar:
@AllArt, Korte Noorderweg,22 Hilversum
Entree:
12 euro, optionele extra donatie mogelijk
Website: www.musicaroundthefireplace.nl

 

Foto: Michiel Verweij

Actueel