Nieuw broodfonds houd aankomende dinsdag informatieavond in de Geus

In Hilversum wordt momenteel een nieuw Broodfonds opgericht. Dit solidaire vangnet is bedacht voor en door ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. Binnen het Broodfonds ondersteunen de deelnemers elkaar bij ziekte door middel van schenkingen.

Het nieuwe Broodfonds heeft nog ruimte voor zelfstandigen uit de omgeving. Op dinsdag 13 juni om 19.30 uur vindt er een informatieavond plaats in Wijkcentrum de Geus aan de Geuzenweg 84 in Hilversum.

Het concept van elk Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen elkaar en hebben vertrouwen in elkaar. Elke maand zetten maximaal vijftig deelnemers een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Wanneer een van hen arbeidsongeschikt raakt en geen of minder inkomen heeft, maken alle andere deelnemers schenkingen. Deze kleine bedragen vormen samen een maandelijks inkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Een Broodfonds is beschikbaar voor ondernemers met en zonder personeel, ongeacht of ze een VOF of BV hebben en ongeacht het beroep dat ze uitoefenen. In Nederland zijn er sinds 2011 al 646 Broodfondsen opgericht door 30.000 ondernemers.

Actueel