Reminder jubileum Hilversum: stuur jouw ideeën in!

Voor het geval dat jij het nieuws gemist had, je kunt jouw eigen originele ideeën voor het 600 jarig jubileum insturen bij de gemeente!  ‘Energie uit de stad’, luidt het motto. In maart 2024 wordt Hilversum 600 jaar oud. De gemeente heeft daarom een budget van 600 000 euro vrijgemaakt om dit jubileum te vieren. Maar ze gaan dit budget niet zomaar uitgeven, de inwoners van Hilversum krijgen namelijk de kans om met hun eigen feestelijke ideeën te komen. Er wordt gehoopt op veel diverse ideeën die te maken kunnen hebben met muziek, eten, sport, cultuur en alles wat er nog meer te bedenken valt.

Er zijn vijf betrokken Hilversummers gekozen om de ideeën van de burgers te beoordelen en daarmee te zorgen dat het budget goed besteed wordt. Deze manier van subsidiëren doet recht aan het uitgangspunt dat het jubileum jaar voor en door de stad is. Doordat er één budget is voor alle energie uit de stad nodigt het enorm uit om initiatieven te nemen in samenwerking tussen verschillende netwerken in Hilversum.

Er kan online subsidie aan worden gevraagd om een idee te sponsoren. Dit kan komen vanuit een bedrijf, maar ook vanuit werknemers of bewoners. De enige vereiste is dat men in Hilversum woont of werkt. Subsidie aanvragen kan maandelijks van 1 oktober 2023 tot en met 1 oktober 2024. Als dit gedaan is wordt de aanvraag door de vijf aangewezen vertegenwoordigers beoordeelt en krijgt de aanvrager reactie van de gemeente.

Wil je graag een subsidie aanvraag doen? Klik dan op de onderstaande link. 

Foto: Karin van Leeuwen

Actueel