Terugblik: de Duurzame Dagen in Hilversum

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober vond het vierde jaarlijkse evenement van Hilversum100 plaats: De Duurzame Dagen. Het weekend stond in het teken van duurzaamheid en bracht veel bezoekers naar verschillende locaties in Hilversum.

Gedurende het weekend konden bezoekers deelnemen aan diverse lezingen, cursussen en workshops. Eén van de hoogtepunten was de lezing "De Waarde van de Wijk," waarin collectieve initiatieven in de buurt werden verkend. Ook werden workshops aangeboden over kleding- en apparaatreparatie, en IVN Natuureducatie organiseerde een safari tour langs planten die tussen de tegels in de wijk opkomen.

Een belangrijk onderdeel van het evenement was de Hilversumse Energiemarkt gericht op huiseigenaren die op zoek waren naar duurzame verbeteringen voor hun woningen. Meer dan honderd bewoners bezochten de markt voor advies en inspiratie, wat het succes van dit nieuwe initiatief onderstreepte.

Inspiratie was volop te vinden bij activiteiten zoals de Duurzame Markt en Fair Fashion Sunday bij VONK in de Wijk. De gemeente deelde gratis bomen uit om tuinen te vergroenen, en Landgoed de Rading bood een biologische en lokale lunch aan. Het weekend werd afgesloten met een cabaretvoorstelling van de Hilversumse cabaretier Robbert Jan Proos, getiteld 'Groener wordt het niet'.

Hilversum100 kijkt met trots terug op het evenement en plant alvast een nieuwe editie voor volgend jaar. Bovendien blijft het netwerk het hele jaar door actief met diverse duurzame evenementen en initiatieven. Zo wordt duurzaamheid in Hilversum niet slechts vier dagen per jaar gevierd, maar het hele jaar door nagestreefd.

Actueel