Terugblik OPEN035

Afgelopen weekend was de tweede editie van festival OPEN035 in Hilversum. Het was een dag vol activiteiten en belevingen voor jong en oud, waarbij in samenwerking met Hilversumse talenten werd laten zien wat voor moois onze stad allemaal te bieden heeft. Na de officiële opening door burgemeester Gerhard van den Top stapte sommige bezoekers in bij de pop up bushaltes om spoken word poëzie te horen en begonnen anderen aan een speurtocht naar kunstenaarsateliers.

Naast de mogelijkheid om mee te doen aan allerlei workshops werd er ook gekeken naar een filmvoorstelling, gedanst op discorollerskates, geborduurd aan een vrijheidsjurk en was er de mogelijkheid om gerechten uit de hele wereld te proeven bij wooncentrum Lopes Dias. De dag eindigde met ‘Sounds of Hilversum’ in Beeld & Geluid, een avond vol optredens met de mogelijkheid om het museum te verkennen. Het was dus een geslaagde viering van onze mooie, cultuurrijke stad.

De voor OPEN035 samenwerkende culturele instellingen waren Art Hilversum, Beeld & geluid, Bibliotheek Hilversum, Dudok Architectuur Centrum, Dutch Media Week, Film Theater Hilversum, Globe Centrum Voor Kunst En Cultuur, Hilversummers.nl, Lab Mediaplein, Music Around The Fireplace, Pubart, Stichting Magdalena, Vorstin, Wonderfeel en Zilveren Kei.

Actueel