Terugblik Pizza & Politiek

Afgelopen donderdag 2 november verzamelde honderd jongeren en een aantal lokale politici zich bij de Vorstin voor de tweede editie van Pizza & Politiek. Samen met Young Hilversummers organiseerde de gemeente deze avond om jongeren aan te sporen zich meer te verdiepen in de politiek. In het begin van de avond blijkt dat jongeren weinig idee hebben bij wie de aanwezige raadsleden zijn, dit laat zien hoe belangrijk dit soort initiatieven zijn, niet alleen voor jonge Hilversummers maar voor jongeren overal.

Onder het genot van pizza hielden de jongeren diepgaande gesprekken met elkaar en met de politici. Onderwerpen zoals lokale politiek, gezond eten met weinig geld en visie op de maatschappij kwamen voorbij in de verschillende ‘Breakout Rooms’ verdeeld over de ruimtes van De Vorstin. De politici lijken vooral blij dat de jongeren een kans krijgen om hun mening te delen, zij zullen tenslotte invloed hebben op hoe het verder gaat met onze maatschappij.

De raadsleden en jongeren hebben dus veel van elkaar kunnen leren tijdens deze zinvolle, positieve avond. Hieronder vind je een sfeerimpressie van hoe de avond is verlopen, hopelijk zien we elkaar snel weer bij een derde editie van Pizza & Politiek. 

 

Actueel