Terugblik: Young Hilversummers en het Metropole orkest

Op 4 maart heeft Young Hilversummers samen met het Metropole Orkest een fantastische avond bezorgt bij het MCO. Het 600 jarig bestaan van onze stad werd flink gevierd met de verschillende optredens en een documentaire over Hilversum die speciaal voor deze avond gemaakt was.

Toen de Young Hilversummers te horen kregen dat ze de kans hadden om met het Metropole Orkest op te treden waren ze meteen enthousiast. Ze kregen verschillende muziekstukken toegestuurd vanuit het Metropole orkest en na een keuze te hebben gemaakt kon het choreograferen beginnen. Na het choreograferen kwam natuurlijk repeteren en zodoende heeft het team zich voorbereid op de aftrap van het 600 jaar Hilversum jubileum.

Een origineel idee van het Young Hilversummers team was het toevoegen van rap en spoken word aan hun optreden. Mo Alnour verbaasde het publiek door in zijn eentje het podium te betreden. Allereerst groette hij de aanwezige burgemeester van Hilversum, Gerhard van den Top en daarna begon hij zonder muzikale begeleiding zijn spoken word optreden. Nu kreeg niet alleen Mo de kans om te shinen, Young Hilversummer Youssef Dousi heeft namelijk zijn eigen rap geschreven en opgetreden. Een creatief en gemengde performance was het dus zeker.

De feedback over niet alleen het danspotreden van Young Hilversummers maar ook andere zoals het cabaret van de Blauwe Vinkjes was super positief. “Een explosie aan energie die vrij kwam op het podium”, zo vertelde Youssef dat het optreden samen met Metropole door het publiek beschreven werd. “Volgens de meeste waren wij het hoogtepunt”.

De samenwerking tussen Gemeente Hilversum, Young Hilversummers, het Metropole Orkest, en het MCO is iets om trots op te zijn. Een prachtige aftrap van ons jubileum dus. 

Actueel