Jarenlange wens vervuld: een watertap!

De speeltuin van het Elsplein (bij de Riebeecktuin) is een ware oase in een levendig gedeelte van de Riebeeckwijk. Omringd door een drukke weg, bouwver¬keer en het Tergooi MC, ligt het als het ware verscholen tussen de woningen. ‘Een drukbezochte plek’, zeggen Sandra en Monique. Twee moeders die hier, zoals zovelen, regelmatig te vinden zijn.

Zo ook een paar jaar geleden tijdens een van de zeer warme zomers. Heel Nederland zuchtte onder een hittegolf en de natuur had het er zwaar mee. Maar ook de kinderen en ouders in de speeltuin. Het drinken was let¬terlijk niet aan te slepen. Sandra en Monique sjouwden tassen vol met drinken mee. Natuurlijk ook voor de kinderen die daar dorstig zonder drinken stonden. ‘Wat zou het mooi zijn als we hier een kraan hebben’, bedachten de twee zich. Die wens werd al gauw een idee, omgezet in een vraag aan de gemeente.

Er werd gemeten, getekend, gewikt en gewogen. Corona kwam er ook nogeens tus¬sendoor en het duurde zo’n twee jaar voor hun idee beloond werd in een heuse watertap!
‘Hij staat er nu een paar weken en wordt al veel gebruikt’, zegt Sandra met een blij gezicht. ‘En het is nu nog niet eens van dat warme weer. Kijk, er zitten twee tappunten aan, zodat de kleintjes er ook bij kunnen’.

De watertap is een mooi bewijs van samen¬werking tussen bewoners en gemeente. ‘Ja, je bedenkt iets, maar staat er niet bij stil wat er allemaal voor komt kijken. Het is niet alleen een zomaar een kraan, want er moet dan ook een afvoer onder komen. Er moet gegraven worden en een heel eind verderop in de straat zit de aansluiting op de waterleiding. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en we zijn er superblij mee’, zegt Monique. Mooi project. Proost en gefeliciteerd dames!

 

Actueel