Terugblik derde editie Pizza & Politiek

Afgelopen vrijdag 9 februari ontstond er een gezellige anticipatie op het ATC Zuid in Hilversum. Daar vond s ’avonds namelijk de derde editie van Pizza & Politiek plaats, georganiseerd door Young Hilversummers. Terwijl de deelnemers genoten van een stukje pizza bereidde de organisators zich voor om het podium te betreden. Het thema van deze editie, mentale gezondheid, is bedacht door de 17-jarige Kartikey die zelf op het Alberdingk Thijm College zit. Het thema werd in verschillende sub-thema’s besproken in de break-out rooms, namelijk ‘Prestatiemaatschappij’, ‘Social media vs mentale gezondheid’, ‘Dips downs en tegenslagen’ en ‘Hoe blijf je mentaal fit en gezond?’. Toen er gevraagd werd wat mentale gezondheid voor de deelnemers betekent waren veerkracht en discipline de meest opvallende antwoorden. Deze werden in de aula besproken.

Er waren vrijdagavond 16 raadsleden en meer dan 30 jongeren aanwezig om een aantal optredens te bewonderen en samen in gesprek te gaan. “Het grootste probleem van deze tijd is het taboe om te praten over die psychische kwetsbaarheid”, zei wethouder Gerben van Voorden toen hij aan het woord kwam. “We moeten elkaar zien. Ik ben, omdat jij mij ziet.”

Na de eerste break-out room was er wéér de kans om te genieten van pizza en was er de ruimte om zelf het podium op te stappen en de deelnemers en raadsleden te woord te staan. Het evenement werd geleid door Youssef Douzi en stadsdichter Charlotte de Raad die duidelijk maakte dat de gelijkwaardigheid van jongeren en raadsleden centraal stond.

De volgende editie van Pizza & Politiek zal in mei plaatsvinden. Iedereen tussen de 16-28 jaar die graag in gesprek met andere jongeren en raadsleden wil komen is welkom om zich aan te melden.                                                                                                    

Actueel