Politicus van het jaar 2022 Hilversum


De verkiezing voor Politicus van het Jaar in Hilversum wordt jaarlijks georganiseerd door de Gooi en Eembode, Politiek Debat Hilversum, Hilversum Verbonden en het online podium Hilversummers.nl. De Frans Vrolijkaward is in 2006 in het leven geroepen door oud-raadslid Marco van Stralen.

Genomineerden voor de publieksprijs:


 

Regie Redmeijer

Regie Redmeijer is sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 fractievoorzitter van Hart voor Hilversum. De jury noemt haar een betrokken raadslid die 'haar club goed bij elkaar houdt', maar daarbij ook haar fractieleden volop hun eigen vrijheid biedt. Zij geeft de HvH-fractieleden de kans zich te ontwikkelen en te ontplooien.

 

Jacobine van Exel-van Dijk

Jacobine Exel-van Dijk weet zaken met de nodige humor goed te verbinden. De christendemocraat, een nieuwkomer in de gemeenteraad, kijkt met een academische blik naar zaken, maar blijft daar niet in steken. De Hilversumse koppelt haar CDA-zienswijze aan praktische besluitvorming en heeft met haar typische CDA-uitgangspunten ook oog voor principiële stellingnames.

 

Frederique Durlacher

Een andere nieuwkomer is Frederique Durlacher van BVNL Hilversum. Wat de jury aan haar waardeert is dat zij inhoudelijk sterk is, maar zich ook niet schaamt wanneer zij een keer iets niet weet. Zij is een onafhankelijk denker, open en eerlijk. Ook weet zij de standpunten van haar partij duidelijk over het voetlicht te brengen.

 

Jacqueline Kalk

Jacqueline Kalk is inmiddels vijf jaar raadslid namens de PvdA en behoort de laatste jaren haast standaard tot de genomineerden voor deze prijs. De jury noemt haar fair en goed in het debat, strijdbaar op woningdossiers en als rechtgeaarde sociaaldemocraat komt zij op voor de zwakkeren in de samenleving.

 

Edwin Göbbels

Van alle raadsleden heeft Edwin Göbbels waarschijnlijk de meeste dossierkennis. De fractievoorzitter van de nieuwe partij Democraten Hilversum, die bij de gemeenteraadsverkiezingen maar liefst drie zetels pakte, geldt als meest kritische raadslid en is zeer actief. De oppositiepartij legt door zijn opmerkingen en (schriftelijke) vragen vaak de vinger op de zere plek, met name op het gebied van ruimtelijke ordening/bouwprojecten.

 

Paul Vonk

Paul Vonk is de nieuwe fractievoorzitter van de SP en maakt eveneens kans op de publieksprijs. De socialist wordt beschouwd als zichtbare politicus die op geheel eigen manier de standpunten van zijn partij naar voren weet te brengen. Een verfrissend nieuw SP-geluid dus.

content