Hilversumse trotspots


Hilversum kent al vele mooie plekken, plekken waar we trots op mogen zijn; Trotspots.

Wij geloven dat het delen van deze trotspots bijdraagt aan een positieve insteek. Het inspireert en motiveert om initiatief te nemen die plekken die nog wel wat aandacht en liefde kunnen gebruiken mooier te maken.

Het lijkt ons de moeite waard om bij elke foto van een trotspot ook een interessant weetje over die plek te delen. Onderstaand een aantal voorbeelden van trotspots.

Ik doe mee!
Zonnestraal Hilversum

Zonnestraal Hilversum

Het complex oorspronkelijk was bestemd voor diamantslijpers die tuberculose hadden opgelopen.

entrada hilversum

entrada hilversum

Entrada vijf woontorens telt, deze vormen een opvallende entree naar de binnenstad.

mural fietsparkeerplaats action

mural fietsparkeerplaats action

Dit testbeeld is gemaakt door de Hilversumse kunstenaar Eric van der Vegt. Hij heeft meerdere locaties in Hilversum opgeleukt.

werf35

werf35

In 1916 hier het eerste industriële gebouw van Hilversum is gebouwd. Vanuit Amsterdam vestigde zich de Koninklijke Farmaceutische Handels Vereeniging.

Beeld & Geluid

Beeld & Geluid

Deze locatie in Beeld & Geluid op het officiele instagram profiel van instagram, met 374 millioen volgers, gepost is.

Vrouw met Kind / de Lente

Vrouw met Kind / de Lente

Dit kunstwerk dat aan de Lorentzvijver staat in 1962 door Joop Hekman uit Franse kalksteen gehouwen is.

grenspaal #9

grenspaal #9

De grens tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht ter hoogte van Eemnes dateert uit 1351.

de Kei

de Kei

De 13.000 kg wegende kei in 1921 door Floris Vos, Erfgooier en directeur van Oud Bussum, werd verplaatst naar het centrum van Hilversum. De tractor waarop de steen geladen werd gaf de geest tijdens het vervoeren, waardoor hij uiteindelijk met vrachtwagens naar het pleintje aan de 's Gravenlandseweg getrokken is.

Wagenmakersplein

Wagenmakersplein

De motor op deze paal een unieke Aprilia MOT’6.5 is, waarvan er maar 4000 in totaal geproduceerd zijn. het is een ode aan ontwerper Philippe Starck.

Marktplein

Marktplein

Bij het herontwerpen van het marktplein, Ontwerper Paul Portheine expliciet rekening heeft gehouden met de activiteiten die hier plaatsvinden, zoals het Gooisch bierfestival, City Run en natuurlijk de Hilversumse markt.)

Tv toren

Tv toren

Voor de introductie van digitale televisie de toendertijd 142 meter hoge toren in 2001 met een stalen vakwerkmast verhoogd is tot 196 meter.

Kermis

Kermis

Gemeente Hilversum in 1899 de jaarlijkse kermis afschafte, waarna rellen uitbraken die teveel bleken voor de weinige dorpsagenten.

Kleine Spoor

Kleine Spoor

Op 6 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om de kleine spoorbomen op termijn te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, deze oplossingsvariant KL29 gaat nu verder worden uitgewerkt.

Tolerantie - Verdraagzaamheid

Tolerantie - Verdraagzaamheid

Edo van Tetterode dit beeld maakte naar aanleiding van de moord op de 17-jarige Michael Poyé in 1986. Op de zwart granieten voet is aan vier zijden in verschillende talen het woord ‘verdraagzaamheid’ gegraveerd.

De Kwekerij

De Kwekerij

Hilversum Marketing in 2019 samen met Landschapsarchitect Karres en Brands het plan heeft ontwikkeld voor een nieuw stadspark: ‘de Kwekerij’. Alles wat gebouwd word voor de Kwekerij moet verplaatsbaar, Herbruikbaar en zo veel mogelijk recyclebaar zijn.

Polar Bear

Polar Bear

Dit standbeeld van een ijsbeer, ontworpen door studio Lamme, in teken staat van de Britse 49e divisie. deze divisie had in de tijd dat het op Ijsland diende de bijnaam "Polar Bears" gekregen, en op hun voertuigen stond daarom een ijsbeer afgebeeld.

Centraal Station Hilversum

Centraal Station Hilversum

De gekleurde ramen in de hal zijn naar een ontwerp van Joost van Santen, In de stationshal staan twee zuilen die met kleine spiegelende gouden tegeltjes zijn bedekt.

Kerkstraat

Kerkstraat

De Hema in 1963 aan deze straat grotendeels afgebrand is door een zeer grote uitslaande brand.

Foodhall Mout

Foodhall Mout

Het pand 1912 gebouwd was als Autopalace De Wit, om gebruikt te worden als salon voor welgestelden in het Gooi. Negentig jaar lang deed het pand aan het marktplein later dienst als bioscoop, casino en feestzaal voordat het in 2017 zijn deuren opende als Horecaonderneming.

Anna's Berg

Anna's Berg

Wist-je-dat: Op Anna's Berg "klankbankjes" staan.

 

Nog veel meer trotspots

Er zijn natuurlijk veel meer te gekke plekken in Hilversum dan alleen de bovenstaande. Wil jij ons helpen om de mooie plekken van Hilversum te delen?

Doe je mee?