Homepage

Maak de stoep weer begaanbaar


In veel smalle Hilversumse woonstraten wordt de doorgang op de stoep permanent versperd door geparkeerde auto's. Autobezitters, bewoners dus, kunnen vaak niet anders door gebrek aan parkeerruimte. Ondertussen ben je mooi de pineut als je er met een kinderwagen, rolstoel of rollator langs moet. Of als je met z'n tweeën door Hilversum wandelt. Dat wordt de rijbaan op, met alle risico van dien. Hoe lossen we dit op? Hoe maken we onze straten weer overzichtelijk en verkeersveilig voor alle weggebruikers? Dus ook voor ouderen en gehandicapten. Wie wil meedenken over een oplossing waar de politiek mee aan de slag kan én durft. Een oplossing die ook autobezitters niet in de kou laat staan. Ik stel als proefproject de Lijsterstraat in Oost voor, omdat ik die straat vrij goed ken. Goed om te weten: per 7 december ben ik raadslid voor de PvdA. Het zou mooi zijn als we met z'n allen, bewoners, beleidsmakers en andere belanghebbenden een probleem kunnen oplossen dat simpel lijkt (parkeerverbod) maar het absoluut niet is.
Lees meer

Locatie:Wat zou jij willen bijdragen als dit wordt opgepakt?

Wij nemen het serieus om jou en je mede Hilversummers te ondersteunen in het waar maken van je initiatief. We vinden het een fijne gedachte dat jij het minstens net zo serieus neemt. Daarom stellen we je snel nog even een paar vragen voordat we daadwerkelijk het initiatief starten.

Maakt het te nemen initiatief Hilversum mooier voor meerdere Hilversummers? Zijn er meer Hilversummers die het een goed idee vinden? Heb je al een idee van Hilversummers die je in ieder geval wilt uitnodigen om betrokken te raken bij het initiatief?

  • Samen zetten we ons in om vanuit het gezamenlijk belang Hilversum te verbeteren. Dit betekent dat je snel op zoek zult gaan naar betrokkenheid van meerdere Hilversummers.

Is het waarmaken van dit idee iets dat ligt binnen jouw bereik? Is bij het idee iemand anders zijn eigendom (bijvoorbeeld gebouw o.i.d.) betrokken? Krijg je bij het waarmaken van het idee te maken met wet en regelgeving?

  • Soms is een idee vooral een oproep aan een persoon of organisatie om iets op te lossen of zich aan te passen. In dat geval is direct contact met de betreffende Hilversummer ons inziens een verstandigere route dan het nemen van een initiatief op Hilversummers.nl. Mocht je idee betrekking hebben op iemand anders zijn eigendom of past het mogelijk niet in wet en regelgeving dan kan het nuttig zijn om dit eerst verder te onderzoeken voordat je een initiatief neemt.

Heb je een duidelijke ambitie? Iets dat op enige moment beschouwd kan worden als 'klaar'.

  • Initiatieven zijn pogingen om samen met andere Hilversummers een idee te verwezenlijken, initiatieven kenmerken zich doordat ze een begin en een eind hebben en na afloop van een geslaagd initiatief Hilversum een beetje mooier geworden is.

Is er voor het waarmaken van dit idee geld of andere middelen benodigd?

  • En heb je er voldoende vertrouwen in dat je samen met de andere Hilversummers deze middelen bij elkaar kunt organiseren?

Ben je bereid om er voldoende tijd in te steken om het initiatief daadwerkelijk samen waar te maken?

  • Onze ervaring leert dat het waar maken van een initiatief best regelmatig meer tijd en energie kost dan je van te voren verwacht en of hoopt. En dat is natuurlijk helemaal prima want zou je er anders aan beginnen... Toch vinden we het fijn als je nog één keer goed bedenkt of je ook als het even tegen zit bereid bent om samen met Hilversummers je echt in te zetten het idee waar te maken. Ja? Neem dan nu gerust het initiatief!

Mocht je nog twijfelen of vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We sparren graag met je!


Ja! Ik neem het initiatief

Ik loop hier ook steeds tegenop. Wil graag meedenken.