Homepage

Vituspark en Schapenwater


Dudok zocht harmonie ten dienste van mens en natuur. Daar hoort nu ook water bij, zoals bij de Vitus, één van deze laagste punten van Hilversum. De tuinen rond de Vitus kunnen weer een eenheid worden met het Vitushof naast de St. Aloysiuscollege. De Schapenkamp is vanaf het Gooilandplein tot de Beatrixtunnel ‘opgerold’. Naar voorbeeld van o.a. Utrecht die ook de verkeersdwalingen uit de jaren 70 rond Hoog Catharijne heeft hersteld. En Utrecht stond daar niet alleen in. De sfeer en uitstraling van ons centrumgebied zijn de grote winnaars. Wat het plan was Het structuurplan voor de kern uit 1971 voorzag in een 4-strooks verkeersring rond het gehele centrum. Alleen de Schapenkamp werd aangelegd. Voor de rest van de verkeers-doorbraken kwam de inkeer op tijd. Een verkeersdoorbraak van niets naar nergens. Waar bebouwing voor moest wijken en het Vitushof werd afgesneden van de tuin rond onze Vituskerk. Hoe het is De Schapenkamp is een unheimische verkeersruimte. Vooral autoverkeer dat geen herkomst of bestemming in het centrum heeft. Van zuid naar noord de kortste route van de A27 naar Mediapark en van west naar oost naar de Beatrixtunnel. Doorgaand autoverkeer, dat de bereikbaarheid van het centrum voor alle weggebruikers in de weg zit en een behoorlijk stempel drukt op de sfeer en uitstraling van dit entree-gebied. Alleen de route Achterom – Schapenkamp – Pr. Bernhardstraat heeft een functie voor autoverkeer naar het centrum (P-Hilvertshof). Hoe het kan zijn: De sfeer en uitstraling herstellen, zoals onze St. Vitus deze verdient. De verscholen kerktuin rondom de kerk verbinden met het Vitushof: een levendig Vituspark, niet langer afgesneden door de verkeersdoorbraak. Alleen de autoroute vanaf het Achterom naar de Pr. Bernhardstraat handhaven (P-Hilvertshof). En een waterpartij op de voormalige Schapenkamp: het Schapenwater, hard nodig in dit lage deel van Hilversum. Nog wel een wandel- en fietsverbinding met Gooilandplein. En misschien groene woningen in het park voor jongeren en ouderen?
Lees meer

Locatie:



Wat zou jij willen bijdragen als dit wordt opgepakt?

Wij nemen het serieus om jou en je mede Hilversummers te ondersteunen in het waar maken van je initiatief. We vinden het een fijne gedachte dat jij het minstens net zo serieus neemt. Daarom stellen we je snel nog even een paar vragen voordat we daadwerkelijk het initiatief starten.

Maakt het te nemen initiatief Hilversum mooier voor meerdere Hilversummers? Zijn er meer Hilversummers die het een goed idee vinden? Heb je al een idee van Hilversummers die je in ieder geval wilt uitnodigen om betrokken te raken bij het initiatief?

  • Samen zetten we ons in om vanuit het gezamenlijk belang Hilversum te verbeteren. Dit betekent dat je snel op zoek zult gaan naar betrokkenheid van meerdere Hilversummers.

Is het waarmaken van dit idee iets dat ligt binnen jouw bereik? Is bij het idee iemand anders zijn eigendom (bijvoorbeeld gebouw o.i.d.) betrokken? Krijg je bij het waarmaken van het idee te maken met wet en regelgeving?

  • Soms is een idee vooral een oproep aan een persoon of organisatie om iets op te lossen of zich aan te passen. In dat geval is direct contact met de betreffende Hilversummer ons inziens een verstandigere route dan het nemen van een initiatief op Hilversummers.nl. Mocht je idee betrekking hebben op iemand anders zijn eigendom of past het mogelijk niet in wet en regelgeving dan kan het nuttig zijn om dit eerst verder te onderzoeken voordat je een initiatief neemt.

Heb je een duidelijke ambitie? Iets dat op enige moment beschouwd kan worden als 'klaar'.

  • Initiatieven zijn pogingen om samen met andere Hilversummers een idee te verwezenlijken, initiatieven kenmerken zich doordat ze een begin en een eind hebben en na afloop van een geslaagd initiatief Hilversum een beetje mooier geworden is.

Is er voor het waarmaken van dit idee geld of andere middelen benodigd?

  • En heb je er voldoende vertrouwen in dat je samen met de andere Hilversummers deze middelen bij elkaar kunt organiseren?

Ben je bereid om er voldoende tijd in te steken om het initiatief daadwerkelijk samen waar te maken?

  • Onze ervaring leert dat het waar maken van een initiatief best regelmatig meer tijd en energie kost dan je van te voren verwacht en of hoopt. En dat is natuurlijk helemaal prima want zou je er anders aan beginnen... Toch vinden we het fijn als je nog één keer goed bedenkt of je ook als het even tegen zit bereid bent om samen met Hilversummers je echt in te zetten het idee waar te maken. Ja? Neem dan nu gerust het initiatief!

Mocht je nog twijfelen of vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We sparren graag met je!


Ja! Ik neem het initiatief