De club van Hilversumse minibiebs

Sinds 2017 heb ik een minibieb in mijn voortuin staan aan het begin van de fietsroute over de hei naar Laren. Het belang van lezen en delen hoef ik hopelijk niet meer uit te leggen. In mijn kleine bieb zijn eigenlijk geen regels: neem gerust iets mee of breng iets in. Nog nooit heeft iemand alles ineens meegenomen. Eerder kreeg ik van buurtgenoten dozen met boeken. Soms is ie zo vol dat ik boeken in andere minibiebs in de buurt zet. Ik ben zeker niet de eerste maar ik zou wel de verschillende plekken in Hilversum waar boeken gedeeld worden willen samen brengen om van elkaar te leren. Zo zijn er natuurlijk minibiebs in voortuinen, maar ook in wijk- en winkelcentra. Misschien ook een verbinding maken met de boekwinkels zoals Voorhoeve, de echte bieb, maar ook verkopers van tweedehands boeken zoals Frans Melk of Berestein Boek. Het doel van de club van Hilversumse minibiebs is de ontlezing tegen te gaan, samen activiteiten te organiseren (boekenmarkten), zoals bijvoorbeeld als openingsstunt een fietstocht/optocht langs zoveel mogelijk boekenkastjes. Met als resultaat een minibiebroute, of meerdere themaroutes. NB: een bekend netwerk betekent ook dat mensen die boeken niet naar de kringloop kunnen en/of willen brengen, hun boeken in de buurt beter kwijt kunnen zodat ze niet in de papierbak belanden.

Hier is William enorm hard bezig om De club van Hilversumse minibiebs waar te maken!

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilverum.

Wat wil je doen of waar droom je van? vertel het en zet je idee op de kaart! Of kijk naar de idee├źn van anderen en ga ermee aan de haal. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is van jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Wil jij mee helpen om dit initiatief verder te brengen? of wil je nog meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? kijk dan even ons filmpje, in samenwerking met Hallie Lama!


Het initiatief op de kaart

Er zijn nog geen locaties toegevoegd op dit initiatief