HILVERSUMMERS SAMEN VOOR VLUCHTELINGEN

Stel je voor dat je je huis, familie en vrienden moet achter laten….

Hilversummers staan samen klaar voor vluchtelingen die hun leven in eigen land niet zeker zijn, zoals Oekraïners die de brute oorlog ontvluchtten en asielzoekers afkomstig uit verre, onveilige landen.
Ze vinden een (tijdelijk) thuis in onze stad en voelen zich welkom dankzij de fantastische bijdragen van vele Hilversummers. Of het nu gaat om kleding en spullen, fietslessen, taallessen of dagbesteding op allerlei gebied, Hilversummers nemen het initiatief en maken het mogelijk. Met elkaar en voor elkaar!
Wil je weten hoe jij kunt helpen en waar behoefte aan is? Of heb je een idee en wil je dit met anderen waar maken? Kijk bij de opvanglocaties naar hulpvragen, activiteiten en initiatieven zodat we er als Hilversummers samen voor de vluchtelingen zijn.

Opvang locaties

 • Thebe locatie

  Hier kunnen 400 vluchtelingen uit de Oekraïne meer zelfstandig wonen voor een periode van vijf jaar. Ze werden voorheen opgevangen op de Heuvellaan locatie. Het locatie management wordt verzorgd door het Leger Des Heils


  Thebe 22, Hilversum

 • Philips locatie

  Vanaf april 2023 biedt deze locatie in de wijk Oost opvang voor 500 Oekraïense vluchtelingen. Het locatie management is in de handen van Vizzion. Kleding en spullen vooraf aanmelden op dit email adres. Bij akkoord is er gelegenheid om donaties af te geven elke donderdag van 15:00u tot 20:00u. Email: meedoen@vizzion.nl


  Anton Philipsweg 3, Hilversum

 • Hotel Gooiland

  In dit hotel wonen maximaal 148 volwassen asielzoekers afkomstig uit diverse, onveilige landen. De bewoners worden begeleid door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).


  Emmastraat 2, Hilversum

Hulpvragen

Philips locatie - Grote Pannen

Grote pannen voor het maken van Soep of grote eenpansgerechten.

Antwoorden

Philips locatie - Koelkast, kookstel, waterkoker

Voor een kleine kiosk op het terrein zoeken wij een koelkastje, een inductieplaatje of klein kookstel en waterkoker.

Antwoorden

Gooiland opvang - borduurmaterialen

Dames in onze opvang willen graag borduren. Linnen, ringen, garen en naalden zijn van harte welkom.

Antwoorden

Agenda

Ideeënbak


Partners

NEEM CONTACT OP

 

Contact