Bijzondere tentoonstellingen Museum Hilversum

Vanaf 15 september kun je dagelijks bij Museum Hilversum terecht voor drie nieuwe exposities genaamd ‘Mahsa en Mirsana’, ‘Hilversum bekeken vanuit het kind’ en ‘Corwin zoekt nier’.

‘Mahsa en Mirsana’ door fotograaf Anke van der Meer vertelt het verhaal van twee meisjes wiens gezin in 2021 is gevlucht voor de taliban en in Hilversum is geëindigd. Het dagelijks leven van de meisjes wordt uitgelicht om te laten zien hoe anders hun leven is en zal worden omdat ze gevlucht zijn.

In het project ‘Corwin zoekt nier’ laat Selma van der Bijl zien hoe het leven van Corwin Winkelman en zijn gezin eruitziet terwijl hij op zijn nieuwe nier wacht. Corwin is zelf een actie gestart om het proces te versnellen en misschien de wachtlijst voor te zijn.

Dieuwertje Bravenboer zet hilversum in het spotlicht met ‘Hilversum bekeken vanuit het kind’. Ze vindt dat de omgeving tijdens het opgroeien een grote invloed heeft op de rest van het leven en onderzoekt daarom hoe kinderen Hilversum ervaren. Ze volgt in elke wijk van Hilversum kinderen uit één gezin om te zien hoe zij zich bewegen in de wijk.

De fotografen laten op deze unieke manier de diversiteit en kracht van Hilversum zien. Als je benieuwd bent geworden naar de verhalen van deze bijzondere mensen kun je vanaf 15 september dagelijks van 11:00 tot 17:00 uur bij Museum Hilversum komen kijken.

Actueel