Wensbeeld Havenstraat

De Historische Havenstraat in Hilversum, voorheen een florerende horeca- en winkelstraat, is een aanloopstraat van het centrum met diverse functies zoals winkels, dienstverlening, horeca en woningen. Echter door de tand des tijds is er structurele en langdurige winkelleegstand, een hoge doorloop aan ondernemers, is de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte matig en is er ook sprake van ondermijning. Een perspectief, visie of plan van aanpak voor de straat is iets waar wij nu mee begonnen zijn en daarbij staan wij open voor uw ideeën.

 

 

Samen aan het roer voor een Havenstraat met pit!

 

De Havenstraat moet weer een plek worden waar men graag onderneemt, bezoekers zich veilig voelen en waar betaalbaar kan worden gewoond. Een straat waar men zich verbonden voelt met elkaar, waar men elkaar ontmoet. Groenere, meer klimaatbestendige straten met meer ruimte voor de voetganger en fietser zijn ambities van de gemeente Hilversum waar de Havenstraat maar al te graag op voortborduurt. Tijd voor actie! Op initiatief van ondernemers in de Havenstraat is er samen met vastgoedeigenaren en een vertegenwoordiging van bewoners een wensbeeld ontwikkeld voor de Havenstraat. Tijdens interactieve participatiesessies met ondernemers, vastgoedeigenaren en een afvaardiging van bewoners zijn wensen en prioriteiten opgehaald, richtingen besproken en keuzes gemaakt. Dit wensbeeld is het resultaat van deze brede inbreng; een gezamenlijke stip op de horizon. Het perspectief voor transformatie naar een levendige en veilige straat. Een straat met pit! Er is werk aan de winkel op vlak van de inrichting van de openbare ruimte, het afremmen van verkeer, verbeteren van de uitstraling, gerichte branchering en het mogelijk maken van transformatie naar wonen.
 


 

Voor meer info, download de PDF's:

wensbeeld havenstraat digitaal

Verslag sessie 1: wensbeeld havenstraat

Verslag sessie 2: wensbeeld havenstraat

Wordt u ook enthousiast van dit perspectief? De ambitie, durf en het enthousiasme om van deze droom werkelijkheid te maken is er. We doen een beroep op Gemeente Hilversum om samen met ons de volgende stap te zetten naar het te ontwikkelen toekomstperspectief. Steekt u met ons van wal? Onderteken het wensbeeld!

Dit is een initiatief van Ondernemersvereniging De Havenstraat. Vragen? Stuur een mail aan info@dehavenstraat.nl

 

steunbetuiging wensbeeld havenstraat

Doe jij mee?

Jouw input is hard nodig.
We zijn benieuwd naar jouw ideeën en wensen voor de Havenstraat.
Meld je voor 5 oktober aan en draag bij aan een toekomstbestendige Havenstraat!


Workshop 1: 10 oktober (18.30 - 20.30 uur)
Bijeenkomst 2 31 oktober (16.00 -18.00 uur)
Presentatie eindbeeld 12 december (16.00 - 18.00 uur)

Havenstraat 49


Aanmelden? Ja graag, via marius@stadenco.nl

Ideeën


Hieronder vind je ideeën van andere
deelnemers van dit traject. Heb je zelf een
idee? Voeg'm toe aan de muur!
Maak kennis met betrokken Hilversumse ondernemingen

Dankzij de financiele en inhoudelijke betrokkenheid van deze Hilversumse ondernemingen kan Hilversummers.nl voor en door Hilversummers bijdragen aan een fijnere leefomgeving.