Welk december evenement is het leukst om bij te wonen in Hilversum?

Actueel

Feestverlichting in detail

Feestverlichting in detail

In Hilversum ben je welkom, dat spreekt voor zich. Maar tijdens dit jaargetijde word je extra welkom geheten. 
Lees verder

In Detail

Kerstmarkten Hilversum

Kerstmarkten Hilversum

Het is sinds gisteren december en dus de start van de feestmaand! Er is deze maand van alles te doen in Hilversum en een van die dingen is het bezoeken van kerstmarkten. Daarom hebben wij voor jullie een overzicht gemaakt van de kerstmarkten die in Hilversum gaan plaatsvinden. Kerstmarkt Vonk in de wijk: Zaterdag 9 december van 12:00 tot 15:00 uur, Larenseweg 139.Kerstmarkt Leger Des Heils:Zaterdag 9 december van 14:00 tot 18:00 uur, Bussumerstraat 27 A.Kerstmarkt Pinetum Blijdenstein:Zondag 10 december van 11:00 tot 16:00 uur, Van der Lindenlaan 125.De toegang tot alle kerstmarkten is gratis. See you there!
Lees verder

Agenda

Vraag het de Hilversummers: algemeen nieuws

Vraag het de Hilversummers: algemeen nieuws

Vraag het de Hilversummers ging vorige keer over nieuws. Waar halen Hilversummers hun algemene nieuws over Hilversum vandaan? Uit de antwoorden blijkt dat 66 procent het nieuws op Facebook bijhoudt en 33 procent hiervoor de Gooi en Eembode leest. Interessant! Nu is het nieuws de laatste tijd niet altijd even vrolijk, daarom gaat de vraag deze keer over een gezelliger onderwerp, namelijk de feestdagen. Wij willen namelijk het volgende weten: welk december evenement is het leukst om bij te wonen in Hilversum? Beantwoord de vraag op de homepage.
Lees verder

Hilversummer

Beeld in detail

Beeld in detail

In Hilversum barst het van de beelden. Deze bijvoorbeeld van twee spelende kinderen. Het toont een blik in het verleden want ik zie kinderen nooit meer bokje springen zoals dit spel heet. Times are changing, het zij zo. 
Lees verder

In Detail

music around the fireplace 30 november

music around the fireplace 30 november

Kom jij morgenavond (30 november) naar ‘music around the fireplace’? In een klein publiek met veel kaarsjes luister je naar de sets van Een Kasper, Lizet Aviva en A. Johanson. Het is een akoestisch concert in een knusse huiskamer-setting en een kaartje kost maar 12 euro. Het concert begint om 20:30 uur en eindigt om 22:30 uur. ‘music around the fireplace’ is elke laatste donderdag van de maand te zien bij @Allart op de Korte Noorderweg 22. Reserveer je ticket via de link heronder.  
Lees verder

Agenda

's-Gravenlandseweg

's-Gravenlandseweg

De 's-Gravenlandseweg is een weg gelegen in het centrum. De eerste vermelding van de weg dateert uit 1562 toen aangeduid als "Droeffwichss wech", tegenwoordig is het een belangrijke verkeersroute die verschillende delen van de stad met elkaar verbindt. Aan de weg bevindt zich een "Kapel" van de Remonstrantse Broederschap, evenals een tal van gemeentelijke en rijksmonumenten.
Lees verder

Trotspot

Toekomstlab in het raadhuis Hilversum

Toekomstlab in het raadhuis Hilversum

Afgelopen donderdag veranderde het raadhuis voor een middag in het ‘Toekomstlab’. Scholieren uit het Hilversumse voortgezet onderwijs, professionals en medewerkers van de gemeente waren aanwezig om in gesprek te gaan over onze stad. Onderwerpen zoals toekomst en duurzaamheid kwamen tijdens het evenement naar voren in de vorm van verschillende vraagstukken rond erfgoed, mobiliteit, veiligheid en klimaat. Er wordt positief teruggekeken op de middag, zowel door de scholieren als de betrokken partijen (het Dudok Architectuur Centrum, Hilversum100 en Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek). De stem van de jeugd is goed gehoord tijdens de verschillende lezingen, workshops en optredens en de partijen willen graag vaker in gesprek met de jongeren om meer van hun input te horen. Het ‘Toekomstlab’ is dus zeker voor herhaling vatbaar.
Lees verder

Algemeen

Terugblik OPEN035

Terugblik OPEN035

Afgelopen weekend was de tweede editie van festival OPEN035 in Hilversum. Het was een dag vol activiteiten en belevingen voor jong en oud, waarbij in samenwerking met Hilversumse talenten werd laten zien wat voor moois onze stad allemaal te bieden heeft. Na de officiële opening door burgemeester Gerhard van den Top stapte sommige bezoekers in bij de pop up bushaltes om spoken word poëzie te horen en begonnen anderen aan een speurtocht naar kunstenaarsateliers. Naast de mogelijkheid om mee te doen aan allerlei workshops werd er ook gekeken naar een filmvoorstelling, gedanst op discorollerskates, geborduurd aan een vrijheidsjurk en was er de mogelijkheid om gerechten uit de hele wereld te proeven bij wooncentrum Lopes Dias. De dag eindigde met ‘Sounds of Hilversum’ in Beeld & Geluid, een avond vol optredens met de mogelijkheid om het museum te verkennen. Het was dus een geslaagde viering van onze mooie, cultuurrijke stad. De voor OPEN035 samenwerkende culturele instellingen waren Art Hilversum, Beeld & geluid, Bibliotheek Hilversum, Dudok Architectuur Centrum, Dutch Media Week, Film Theater Hilversum, Globe Centrum Voor Kunst En Cultuur, Hilversummers.nl, Lab Mediaplein, Music Around The Fireplace, Pubart, Stichting Magdalena, Vorstin, Wonderfeel en Zilveren Kei.
Lees verder

Uitgelicht

Expositie 'Ecce Home' Bibliotheek Hilversum

Expositie 'Ecce Home' Bibliotheek Hilversum

Ecce Home, de reizende foto expositie bestaand uit portretten en levensverhalen van bewoners en begeleiders van De Saffier komt maandag naar de Bibliotheek Hilversum. De Saffier is een beschermde woonvorm van het Leger Des Heils waar mensen met verslavingen en verstandelijke en psychiatrische kwetsbaarheden wonen. De portretten geven een indringend beeld van mensen in een kwetsbare situatie en laten duidelijk zien hoe anders het leven in een beschermde woonvorm is.De expositie is tot 30 november te zien in de Bibliotheek Hilversum en aanstaande maandag om 16:00 uur is er een gratis bijeenkomst over het verhaal achter de expositie.
Lees verder

Agenda

Hilversummers. Mooimakers. Met elkaar iedereen die Hilversum mooier, gaver, duurzamer, inclusiever, aardiger, toffer wil maken. Op elk gebied. Van een gave Mus op de Riebeeck tot politiek voor jongeren en een mediabusje voor het straatfeest. Vanuit visie, idee en intentie via een initiatief en plan. Middels actie en samenwerking naar beleving en herinnering. Samen geven we vorm aan ons Hilversum.

ideeën op de kaart

Ideeën zijn vrij.

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilversum.

Wat wil je doen of waar droom je van? Vertel het en zet je idee op de kaart! Of promoveer een bestaand idee tot initiatief en maak het waar. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is ván jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnsorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Goed idee? deel het hier

Young Hilversummers

Young Hilversummers

Hilversummers samen voor vluchtelingen

Hilversummers samen voor vluchtelingen

Vonk in de wijk

Vonk in de wijk

Stel je eens voor
dat een gaaf idee serieus wordt genomen dat samenwerken ook sámen betekent dat welke taal je spreekt niet uitmaaktdat stigma’s of vooroordelen niet bestaandat je grote en kleine dromen kunt besprekendat je kunt zien wat er speelt in jouw wijk