Er vonden afgelopen zomer veel leuke evenementen plaats in Hilversum. Welke was jouw favoriet?

Actueel

Publiek Welkom bij Beeld & Geluid voor Rocket League Finaledag en Gaming Festiviteiten

Publiek Welkom bij Beeld & Geluid voor Rocket League Finaledag en Gaming Festiviteiten

Opwindend nieuws voor game-liefhebbers! De Rocket League finaledag staat voor de deur en is toegankelijk voor publiek. Het spektakel vindt plaats op verschillende podia bij Beeld & Geluid, gelegen op het bruisende Media Park in Hilversum. Maar dat is niet alles wat deze dag te bieden heeft voor gamers.Young Hilversummers is ook van de partij met een team in de finale.Naast de eSports-competitie is er nog veel meer te beleven op het gebied van gaming. Een hoogtepunt is de mogelijkheid om als een van de eersten de nieuwe tijdelijke tentoonstelling in het Mediamuseum te bezoeken, opgezet in samenwerking met het game-magazine Power Unlimited. Dit tijdschrift viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum en is gedurende die tijd uitgegroeid tot hét multimediale platform voor gamers in Nederland. In de tentoonstelling word je meegenomen door de geschiedenis van gaming in Nederland en de ontwikkelingen van de afgelopen decennia.Naast de tentoonstelling worden er diverse workshops en lezingen aangeboden over gaming. In de theaterzalen van Beeld & Geluid kun je meer te weten komen over de diverse beroepen binnen de game-industrie, zoals level design en programmeren. Bovendien krijg je de kans om zelf te gamen, waarbij je waardevolle tips en tricks krijgt van ervaren professionele gamers.Kortom, een dag vol gamingplezier en kennis opdoen staat op het programma. Mis deze kans niet om de Rocket League finaledag bij te wonen en te genieten van het brede scala aan gaming-activiteiten. Kom langs en laat je onderdompelen in de wereld van games!
Lees verder

Algemeen

Monument van verdraagzaamheid

Monument van verdraagzaamheid

Het Monument van Verdraagzaamheid in Hilversum is een betekenisvol gedenkteken dat tolerantie en harmonie symboliseert. Het is opgericht ter nagedachtenis aan Michael Poyé uit Huizen, die werd vermoord door rechts-extremisten op 26 september 1986 op het Stationsplein. Het standbeeld is een initiatief van vrienden van Michael. Na tijdelijke opslag vanwege de aanleg van een tunnel onder het station, werd het monument op 16 maart 2010 opnieuw geplaatst en op 20 maart 2010 officieel onthuld door wethouder van cultuur Erik Boog. Het gedenkteken roept op tot verdraagzaamheid en herinnert ons aan de impact van haat en geweld in onze samenleving.
Lees verder

Trotspot

Een Unieke Muzikale Belevenis: 'Ode aan Ruud Bos' op Zondag 8 oktober!

Een Unieke Muzikale Belevenis: 'Ode aan Ruud Bos' op Zondag 8 oktober!

Op zondagochtend 8 oktober vindt een bijzondere muzikale ervaring plaats waar iedereen naar uitkijkt. Kaartjes kunnen nu gereserveerd worden, want dit mag je niet missen. Het FLENS Fluitensemble, onder leiding van Egbert Jan Louwerse, brengen een eerbetoon aan de getalenteerde componist Ruud Bos.Tijdens dit speciale concert zullen ze composities ten gehore brengen die speciaal zijn geschreven door Ruud Bos voor het fluitensemble. Daarnaast worden werken uitgevoerd van Arie van Hoek en Louis Sauter om de 'Ode aan Ruud Bos' compleet te maken.Mis deze gelegenheid niet om te genieten van een unieke muzikale reis. Kom en luister naar 'Ode aan Ruud Bos' op 8 oktober bij Libris Voorhoeve! Reserveer je kaartje nu en zorg ervoor dat je erbij bent. 🎶
Lees verder

Agenda

Godelindeschool trapt inzamelingsactie af met sponsorloop

Godelindeschool trapt inzamelingsactie af met sponsorloop

In het hart van Hilversum speelt de Godelindeschool dit jaar een bijzondere rol met het thema "Zorg voor elkaar". Het begint allemaal met de jaarlijkse, indrukwekkende sponsorloop, een evenement dat de schoolgemeenschap verenigt en waarbij de opbrengst binnenkort bekend zal worden gemaakt.In samenwerking met de gemeente Hilversum heeft de school dit jaar gekozen om geld in te zamelen voor vier specifieke projecten die gericht zijn op ondersteuning voor mensen in een moeilijke thuissituatie:1. Een Groenere Leefomgeving bij Keerpunt Zuid (Containerdorp): Dit project heeft tot doel de leefomstandigheden te verbeteren voor dak- en thuislozen met complexe problemen die verblijven in Keerpunt Zuid, ook bekend als het Containerdorp.2. Ondersteuning van Stichting VoorleesExpress: Het tweede project is gericht op extra aandacht voor kinderen die moeite hebben met taal, met als doel hun lees- en taalvaardigheden te verbeteren.3. Betoverende Schoolreis naar Oud Valkeveen: Dit derde project biedt kinderen uit gezinnen die jeugdhulp- en gezinsondersteuning ontvangen de kans om deel te nemen aan een schoolreisje naar Oud Valkeveen, waar ze plezier kunnen beleven en nieuwe herinneringen kunnen creëren.4. Educatieprogramma voor Gezinnen in Opvang: Het vierde project richt zich op het versterken van de weerbaarheid van gezinnen in opvang, met ondersteuning op het gebied van financiële vaardigheden en het vinden van werk.Het is duidelijk dat de Godelindeschool niet alleen haar educatieve verantwoordelijkheid serieus neemt, maar ook haar maatschappelijke betrokkenheid toont door actief bij te dragen aan het welzijn van anderen. "Zorg voor elkaar" is meer dan alleen een motto; het is de drijvende kracht achter een schoolgemeenschap die positief en trots is op haar inspanningen om een verschil te maken. Samenwerken om de gemeenschap te versterken is hier geen toeval, maar een bewuste keuze.
Lees verder

Uitgelicht

Gevelsteen in Detail

Gevelsteen in Detail

Oké, op de gevelsteen staat 1904, 119 jaar oud maar liefst. Met die prachtig gekleurde bakstenen staat het als een huis. 
Lees verder

In Detail

Meent maakt je mooi! Het Duurzame Kleding- en Speelgoedruilevenement.

Meent maakt je mooi! Het Duurzame Kleding- en Speelgoedruilevenement.

Ben je op zoek naar een duurzame manier om je kledingkast op te frissen en nieuw speelgoed te vinden voor je kinderen? Zoek niet verder! "Meent maakt je mooi!" is terug en biedt een geweldige gelegenheid voor vrouwen van alle leeftijden in en rond de Hilversumse Meent om kleding en speelgoed te ruilen. Hier zijn alle details die je moet weten over dit tweejaarlijkse evenement: Inleveren van Kleding: Zaterdag 30 september tussen 12:00 en 15:00 uurVoorwaarden voor Ruilen:-Inleveren kan alleen op de aangegeven dagen en tijden. Als dit echt niet lukt, neem dan contact op via meentmaakjemooi@gmail.com om te zien of er andere regelingen mogelijk zijn.-Bij het inleveren geldt de regel: 1 item inbrengen = 1 item meenemen. Je mag dames- en kinderkleding en speelgoed mixen naar hartenlust! Het aantal ingenomen items wordt genoteerd op je 'jurk'.-De items die je wilt ruilen moeten schoon en intact zijn. alleen items zonder rookgeur worden geaccepteerd. Als jij of iemand in je huishouden rookt, heeft het geen zin om deze items in te leveren.-Onderkleding, sokken, panty's en vergelijkbare items kun je thuis laten. -Voor mensen die niets hebben om in te leveren maar toch iets willen meenemen, geldt dat je maximaal 5 stuks kunt kopen voor slechts € 2,- per stuk.-Houd er rekening mee dat alle overgebleven kleding en spullen na afloop worden gedoneerd aan 'Kinderen in Nood' uit Bussum. Breng dus alleen items in die je echt kwijt wilt.- kinderkleding ruilen vanaf maat 86. -er worden alleen nieuwe items aangenomen, zoals maillots, ondergoed, sokken en pyjama's. Items zoals regenlaarzen, waterschoenen, snowboots (in goede staat) en sportkleding zijn welkom.Ook dit jaar worden weer een hoop enthousiastelingen verwacht. Samen kunnen we bijdragen aan duurzaamheid en het verminderen van verspilling. Dus markeer de datum in je agenda, breng je items mee en ruil je weg naar een stijlvolle en verantwoorde garderobe. Hopelijk tot ziens bij "Meent maakt je mooi"!
Lees verder

Agenda

Hillyweird's Plane Spotting Festival keert terug naar de gate, 30 September

Hillyweird's Plane Spotting Festival keert terug naar de gate, 30 September

Het Hillyweird Plane Spotting Festival keert terug naar de Gate, naast Vliegveld Hilversum, met de volgende editie van het #Planespottingfest, mogelijk gemaakt door de steun van Stichting Magdalena. Deze keer brengt het festival een opwindende en gevarieerde line-up naar het podium, die muziekliefhebbers van alle genres zal aanspreken.De avond begint met de energieke post-punk van "Dear Omens," aangedreven door hypnotiserende orgelklanken. Staatseinde brengt een moderne draai aan het geluid dat de Duitse muziekscène in de jaren '80 definieerde, Neu Deutsche Welle Elektropunk. internationalist Screamo Sensatie Karnabahar Bloemkool Coliflor levert een krachtige en emotionele screamo-ervaring. Tonto: Een Eenmansdrum- en Geluidsexplosie Fra Zedde zal je verbazen met zijn performance. Lokale Talenten Clittebandband en Servals.Music keren terug met nieuw materiaal, een jaar na hun debuutoptredens.Multitalent De Kraters is niet alleen een muzikant, maar ook een getalenteerde illustrator, en heeft de visuele aspecten van het festival vormgegeven.De avond begint om 18:00 uur met Dunebender, die een eclectische mix van doom, metal en saxofoon zal brengen.Hillyweird's Plane Spotting Festival belooft een muzikale reis te worden die de zintuigen prikkelt en je meeneemt naar het onverwachte. Mis deze kans niet om een diverse en opwindende mix van muzikaal talent te ervaren. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt, want de avond belooft vanaf het allereerste moment te knallen. Het wordt een muzikaal spektakel dat je niet wilt missen! 
Lees verder

Agenda

Mevlana Moskee

Mevlana Moskee

De Moskee Mevlana is een bekende moskee in Hilversum. Het dient als een belangrijk religieus en cultureel centrum voor de lokale moslimgemeenschap. De moskee biedt al 20 jaar gebedsruimte, gemeenschapsbijeenkomsten en culturele activiteiten voor iedereen. Het is een plek van spirituele verrijking en interreligieuze dialoog. 
Lees verder

Trotspot

Elke dinsdag Fiets Reparatie Corner voor iedereen bij het Klusklooster

Elke dinsdag Fiets Reparatie Corner voor iedereen bij het Klusklooster

Het Klusklooster fungeert als een gemeenschappelijke ontmoetingsplek voor mensen en technologie. Hier komen we bijeen om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen bij diverse klussen, ongeacht of het nu gaat om technische, mechanische, wiskundige of digitale uitdagingen, of ze nu klein of groot zijn.Elke dinsdag tussen 20:00 en 22:00 kan je daar terecht voor de "Fiets Reparatie Corner". Hier klus je zelf met expertise van helpende ervaringsdeskundigen, gereedschap en een grote ruimte je fiets weer in elkaar.Je kan het klusklooster vinden aan de Korte Noorderweg 36.
Lees verder

Agenda

Hilversummers. Mooimakers. Met elkaar iedereen die Hilversum mooier, gaver, duurzamer, inclusiever, aardiger, toffer wil maken. Op elk gebied. Van een gave Mus op de Riebeeck tot politiek voor jongeren en een mediabusje voor het straatfeest. Vanuit visie, idee en intentie via een initiatief en plan. Middels actie en samenwerking naar beleving en herinnering. Samen geven we vorm aan ons Hilversum.

ideeën op de kaart

Ideeën zijn vrij.

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilversum.

Wat wil je doen of waar droom je van? Vertel het en zet je idee op de kaart! Of promoveer een bestaand idee tot initiatief en maak het waar. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is ván jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnsorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Goed idee? deel het hier

Young Hilversummers

Young Hilversummers

Hilversummers samen voor vluchtelingen

Hilversummers samen voor vluchtelingen

Vonk in de wijk

Vonk in de wijk

Stel je eens voor
dat een gaaf idee serieus wordt genomen dat samenwerken ook sámen betekent dat welke taal je spreekt niet uitmaaktdat stigma’s of vooroordelen niet bestaandat je grote en kleine dromen kunt besprekendat je kunt zien wat er speelt in jouw wijk