Wat is jouw favoriete winkel in Hilversum?

Actueel

Inspirerende Avond bij de 4e Editie van Pizza & Politiek

Inspirerende Avond bij de 4e Editie van Pizza & Politiek

 Op een rustige avond stroomden jongeren en raadsleden binnen in het wijkcentrum Lopes Dias voor de vierde editie van Pizza & Politiek, met als thema veiligheid. De avond begon met een indrukwekkende spoken word performance door Salima en Norbert, wat meteen de toon zette voor een inspirerende bijeenkomst.Charlotte en Youssef heetten iedereen van harte welkom, waarna burgemeester Gerhard van den Top het podium betrad. Als hoeder van de lokale gemeenschap gaf hij een kijkje in zijn dagelijkse leven als burgervader van Hilversum. Hij deelde een ontroerend verhaal over buurtbewoners die zich onveilig voelen en zijn persoonlijke inzet om hier verandering in te brengen.De avond was verdeeld in vier breakout sessies waar raadsleden en jongeren dieper ingingen op verschillende veiligheidsonderwerpen. In de sessie "Veilig chillen in Hilversum" werd besproken welke plekken veilig zijn en welke vermeden worden, wat leidde tot waardevolle uitwisselingen en een gevoel van verbroedering tussen jongeren en raadsleden. In de breakout sessie "Veiligheid en identiteit" geleid door Charlotte de Raad en Arjo Klamer, ontstonden eveneens boeiende gesprekken. Het was ook belangrijk om buiten de Hilversumse bubbel te kijken, wat gebeurde in de sessie "Veiligheid in de wereld". Hier werd openlijk gesproken over de vele onveilige situaties wereldwijd, waarbij wederzijds respect centraal stond.De sessie "Criminaliteit en kansen" richtte zich op hoe de samenleving kan omgaan met mensen die de fout in zijn gegaan en hoe we positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen. Dit zorgde voor diepgaande discussies en nieuwe inzichten.De avond was een groot succes, met inspirerende gesprekken en een sterke betrokkenheid van alle deelnemers. Het was een avond waar Hilversum trots op kan zijn, vol positieve energie en constructieve ideeën voor een veiligere gemeenschap.
Lees verder

Algemeen

Gooische Bierbrouwerij Zoekt Aankomend Brouwer!

Gooische Bierbrouwerij Zoekt Aankomend Brouwer!

De Gooische Bierbrouwerij, een trots onderdeel van Hilversum, is op zoek naar een nieuwe (aankomend) brouwer om hun team te versterken. Na 14 jaar van voortdurende groei, blijven de prijswinnende bieren van deze brouwerij een groot succes, en de vraag blijft stijgen. Daarom is er dringend behoefte aan versterking om de voorraad op peil te houden.Werken bij de Gooische Bierbrouwerij betekent deel uitmaken van een ambitieuze onderneming die zich inzet voor het brouwen van bier met lokale grondstoffen. Dit gebeurt in een divers team waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek vinden. De brouwerij, gelegen in het hart van Hilversum, biedt een levendige en dynamische werkomgeving.De ideale kandidaat is fysiek sterk, heeft een passie voor bier, is in het bezit van een rijbewijs B en woont in de regio. Deze rol is perfect voor iemand die niet op zoek is naar een traditionele 8-tot-5-baan en bereid is om ongeveer 32 uur per week te werken. Of je nu al zelfstandig kunt brouwen of enthousiast bent om de tweejarige brouwopleiding te volgen die volledig door de brouwerij wordt betaald, de Gooische Bierbrouwerij wil graag van je horen.Heb jij de liefde voor bier en wil je deel uitmaken van een bedrijf dat de trots van Hilversum vertegenwoordigt? Stuur dan een e-mail naar werken@gooischebierbrouwerij.nl en vertel waarom jij de perfecte aanwinst bent voor het team, samen met je cv.Deze vacature is een geweldige kans voor iedereen die deel wil uitmaken van een groeiend en innovatief bedrijf dat stevig verankerd is in de lokale gemeenschap van Hilversum. Laten we samen proosten op de toekomst van de Gooische Bierbrouwerij!
Lees verder

Uitgelicht

Noorderbegraafplaats in detail

Noorderbegraafplaats in detail

Op de Noorderbegraafplaats liggen 13 oorlogsgraven. Extra zuur is dat die jonge Britse jongens omkwamen toen de oorlog al was afgelopen. Omgekomen door een noodlottig ongeluk. Hoe dan ook, ervoor streden zij voor onze vrijheid.
Lees verder

In Detail

Geslaagd in Detail

Geslaagd in Detail

Het is de tijd van het jaar, de bloesem zijn nu vlaggen en schooltassen. Gefeliciteerd Hilversumse geslaagden, mooie toekomst gewenst.
Lees verder

In Detail

Kerk in detail

Kerk in detail

Soms zie je pas na tientallen jaren dat iets mooi is. Door een keer goed te kijken, door de hoek, de lucht, whatever. Grauwe kerk, heldere lucht, bingo!
Lees verder

In Detail

Halversum: Pizza

Halversum: Pizza

Lees verder

Halversum

Door de lens van Michael: Een ander perspectief.

Door de lens van Michael: Een ander perspectief.

Van de week heb ik voor het eerst een vlucht in een zweefvliegtuig mogen doen (als passagier dan hé 😊).Leuk om Hilversum eens van bovenaf te bekijken en te fotograferen, en ook om te merken hoe snel je de wijde omgeving van Hilversum dan kunt verkennen. Misschien nog maar eens een keertje doen.
Lees verder

Door de lens van Michael

De Bibliotheek Heeft de Sleutel tot de Toekomst

De Bibliotheek Heeft de Sleutel tot de Toekomst

Hilversum heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de officiële overhandiging van de sleutel tot de Gooische Brink aan de Bibliotheek Hilversum. Dit markeert het begin van een spannende verbouwing die zal resulteren in een innovatieve "Bibliotheek 8.0", zoals scheidend wethouder Arno Scheepers trots aankondigde. Hoewel er nog veel werk voor de boeg ligt, is de opwinding voelbaar in de stad.De nieuwe locatie van de bibliotheek aan de Gooische Brink staat op het punt een centrale ontmoetingsplaats te worden voor alle Hilversummers. Dit is niet zomaar een plek waar boeken worden uitgeleend, maar een dynamische omgeving die de gemeenschap samenbrengt. De visie voor Bibliotheek 8.0 is gericht op modernisering en innovatie, waarbij niet alleen de collectie van boeken centraal staat, maar ook ruimte wordt geboden voor sociale interactie, educatie en culturele activiteiten.Met de sleutel in handen kan de verbouwing nu echt van start gaan. Het is een project dat niet alleen de infrastructuur van de bibliotheek zal vernieuwen, maar ook de rol ervan in de gemeenschap zal herdefiniëren. De nieuwe bieb moet een bruisende hub worden waar jong en oud elkaar ontmoeten, kennis delen en nieuwe ideeën opdoen.
Lees verder

Algemeen

Kom naar de 4e Editie van Pizza & Politiek op 20 Juni!

Kom naar de 4e Editie van Pizza & Politiek op 20 Juni!

Voor alle liefhebbers van goede gesprekken en heerlijke pizza, markeer donderdag 20 juni in je agenda! De vierde editie van Pizza & Politiek staat weer voor de deur. Wat kun je verwachten? Pizza & Politiek brengt lokale politici en jongeren samen om te discussiëren over belangrijke onderwerpen, nieuwe ideeën uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen. Het evenement biedt een ontspannen en toegankelijke manier om betrokken te raken bij de politiek en tegelijkertijd te genieten van een slice pizza.Breakout Sessies Tijdens deze editie zullen er meerdere breakout sessies plaatsvinden, waar deelnemers dieper kunnen ingaan op specifieke onderwerpen. Bij de aanmelding kun je twee voorkeuren aangeven voor de breakout sessies waar je graag aan zou willen deelnemen. De breakouts zijn als volgt:Veiligheid in identiteitVeilig chillen in HilversumCriminaliteit & KansenVeiligheid in de wereldDit biedt de kans om over onderwerpen te praten die jou echt interesseren en waar je een verschil kunt maken.Aanmelden en verspreiden Meld je vandaag nog aan en zorg dat je erbij bent op donderdag 20 juni! Je kunt je inschrijven via de link die in de uitnodiging wordt verstrekt. Vergeet niet om het nieuws te verspreiden onder je vrienden en familie, zodat we samen van deze vierde editie van Pizza & Politiek een groot succes kunnen maken.Datum en TijdDatum: Donderdag 20 juniTijd: Aanvang om 18:45 uurLocatieWijkcentrum Lopes DiasLopes Diaslaan 213Voor meer informatie en om je aan te melden, volg de link  kies jouw voorkeursessies. Laten we samen van deze Pizza & Politiek een memorabele avond maken!
Lees verder

Uitgelicht

Hilversummers. Mooimakers. Met elkaar iedereen die Hilversum mooier, gaver, duurzamer, inclusiever, aardiger, toffer wil maken. Op elk gebied. Van een gave Mus op de Riebeeck tot politiek voor jongeren en een mediabusje voor het straatfeest. Vanuit visie, idee en intentie via een initiatief en plan. Middels actie en samenwerking naar beleving en herinnering. Samen geven we vorm aan ons Hilversum.

ideeën op de kaart

Ideeën zijn vrij.

Op de kaart van Hilversummers zie je wat speelt of gebeurt in jouw straat, wijk of ergens anders in Hilversum.

Wat wil je doen of waar droom je van? Vertel het en zet je idee op de kaart! Of promoveer een bestaand idee tot initiatief en maak het waar. Het idee is simpel: prik je idee letterlijk op de kaart en leg uit waarom je daarmee Hilversum gaver, toffer of mooier maakt. Hilversummers.nl is ván jou! Samen met andere Mooimakers en bijvoorbeeld ook de gemeente en welzijnsorganisaties maken we Hilversum nog mooier.

Goed idee? deel het hier

Young Hilversummers

https://www.younghilversummers.nl

Wat is er nodig

https://www.watisernodig.nl

St. Joseph

https://www.stjosephhilversum.nl

Stel je eens voor
dat een gaaf idee serieus wordt genomen dat samenwerken ook sámen betekent dat welke taal je spreekt niet uitmaaktdat stigma’s of vooroordelen niet bestaandat je grote en kleine dromen kunt besprekendat je kunt zien wat er speelt in jouw wijk